Elzo Dibbets

Elzo Dibbets
Plastic tas met flessen, olieverf op linnen, 125x100 cm
website
elzo.exto.nl/
Uitgangspunt is het dagelijks leven. Gebouwen, mensen, dieren en dingen. Vervolgens worden onderdelen van een gekozen tafereel er uitgelicht, ingekaderd, afgesneden, vergroot, vervaagd, verschoven….Dit wordt dan al doende schetsmatig de basis van het schilderij.

Opvallend in zijn werk is de sobere voorstelling. Het is hem er om te doen binnen het schilderij een ideale wereld te scheppen die volledig in harmonie is, overeenkomend met zijn schoonheidsideaal. Dibbets begint een schilderij met een uit witte en lichtgrijze lagen opgebouwde onderschildering aangebracht met penseel, spons of verfspuit. Over deze onderschildering worden dan tientallen dunne transparante kleurlagen aangebracht [glacis].

Al werkend brengt hij steeds meer details aan, totdat zijn definitieve, het ideale beeld op het doek staat. Vaak maakt hij gebruik van een zeer verfijnd verfspuitje waar heel gedetailleerd mee kan worden geschilderd maar die ook net die subtiele onscherpte kan opleveren, die het beeld een onstoffelijk en ongrijpbaar karakter verleent.

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?