POST

POST (voorheen Expoplu) is een platform voor hedendaagse kunst.
Platform POST is multi-interpretabel en heeft ook in Arnhem een locatie. POST kan verwijzen naar een centrale post voor de regio, waar de regionale kunstgemeenschap naartoe komt voor verfrissende en uitdagende presentaties en voor inhoudelijke en praktische ondersteuning. POST kan ook gelezen worden als artistieke grenspost tussen Nederland en Duitsland. Door actieve samenwerking met culturele organisaties in het stedelijk gebied Arnhem-Nijmegen en het grensgebied Nederland-Duitsland wil POST het (inter)nationale gesprek over kunst en cultuur aanjagen. 

Verhouden tot huidige tijd
Wij willen graag vanuit onze huidige tijd nadenken over hoe de toekomst eruit zal zien. In de samenleving zijn grote transities gaande, die uitdagingen met zich meebrengen. Wij voelen een zekere urgentie om ons op een artistieke wijze te verhouden tot deze ontwikkelingen. Kunst is namelijk als geen ander in staat om deze transities en uitdagingen op een onderzoekende, experimentele, poëtische, (ver)beeldende en artistieke wijze te benaderen, te presenteren en te vertalen naar een breed en divers publiek. Daarom willen wij graag ruimte te bieden voor kunstenaars, curatoren, denkers, educatoren, partners en andere betrokkenen om zich te engageren met deze vraagstukken. En om zich te verhouden tot wat is geweest, wat er nu speelt, maar ook wat er nog moet volgen: Platform Post.

POST wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Arnhem, Gemeente Nijmegen, Provincie Gelderland en het Mondriaan Fonds.
51.8414307,5.8541803
POST
Van Oldenbarneveltstraat 63-A
6512 AT, Nijmegen
e info@platformpost.nl
w http://www.platformpost.nl

Loading...

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?