Besiendershuis Nijmegen

De basis van het Besiendershuis is een fantastisch en opvallend pand aan de Waalkade in Nijmegen. Het is al bijna 500 jaar deel van de stedelijke geschiedenis. Als een UFO uit een ver verleden staat het daar bijna onaangedaan in de veranderende tijd.

Na een broodnodige restauratie in de oorlogsjaren heeft het huis vanaf de jaren 50 doorlopend een culturele functie gehad. Vanaf 2010 is het Besiendershuis een werk- woon- en ontmoetingsplek voor wetenschappers, kunstenaars, schrijvers, film- en theatermakers. Het huis geeft inspiratie en maakt ruimte om verder te denken, te spiegelen aan de tijd en de identiteit van de stad Nijmegen.

Doelstelling van het Besiendershuis is het stimuleren en zichtbaar maken van een sterk en open Nijmeegs creatief netwerk, door kunst, cultuur, erfgoed, kennis en ondernemerschap op een actieve en verrassende manier te verbinden. Met gevoel voor tijdgeest en dynamiek, ontwikkelen we bijzondere samenwerkingen, ideeën, voorstellingen en producten. Het is een vruchtbare bodem waarop Nijmegen zich manifesteert als creatieve stad.
51.8490868,5.8666310
Besiendershuis Nijmegen
Steenstraat 26
6511TV, Nijmegen
t 0619222983
e info@besiendershuis.com
w www.besiendershuis.com/
FB facebook page

Loading...

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?