Stichting Gang en Tuin

De Nieuwe Gang is een presentatie-instelling voor beeldende kunst; een plek voor reflectie en dialoog, voor kunstenaars en publiek. We zijn een unieke plek in het groen, buiten het geraas van de steden. Tegelijk zijn wij deel van de culturele wereld van Nijmegen.

We zijn verbonden met Het Klooster in Beuningen, sinds 40 jaar woon- en werkplek voor kunstenaars van diverse disciplines. De geschiedenis van het Klooster van de Zusters van Liefde is deel van onze identiteit; op onze beurt zien wij de rol die wij in de samenleving willen vervullen. De verbinding met Het Klooster en haar huidige bewoners van diverse disciplines is wat ons mede bijzonder maakt.

Kunst van nu reflecteert op onze samenleving en bevraagt de manier waarop wij naar de wereld kijken. Wij richten ons op hen die na hun studie in de praktijk hun eigen weg gevonden hebben. Wij programmeren dwars door alle generaties. Willen ontdekken is van alle leeftijden; zowel jonge als ervaren kunstenaars kunnen van elkaar leren. De Nieuwe Gang is de plek waar zichtbaar wordt hoe de beeldende kunst in staat is om – door de tijd heen – in vertrouwde en zich vernieuwende media telkens opnieuw de tijdgeest te verbeelden en te onderzoeken.

Onze tentoonstellingen gaan vergezeld van een programma waarin we met ons publiek in gesprek gaan en er – cross-over – uit andere vakgebieden op de tentoonstelling gereageerd wordt. In de uitwisseling hierover ligt verdieping, voor zowel voor ons publiek als voor onze kunstenaars.
51.8661003,5.7731524
Stichting Gang en Tuin
Kloosterstraat 7
6641 KW, Beuningen
e info@denieuwegang.nl
w www.denieuwegang.nl/
FB facebook page

Loading...

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?