Galerie De Natris

In september 1995 opende kunsthistoricus Wim de Natris in de winkelruimte van een voormalige burgersmederij uit 1905 Galerie De Natris. De galerie is gelegen in Nijmeegse wijk Bottendaal, vlak bij het centrum en tien minuten lopen van station Nijmegen.

Het winkel-woonhuis en de daarachterliggende smederij zijn nog vrijwel in de orginele staat bewaard gebleven. De winkelruimte is met zijn open etalage en zijn hoge plafond een zeer geschikte lichte en warme ruimte om diverse vormen van eigentijdse beeldende kunst aan het publiek te laten zien. In het smederijgedeelte vinden de vernissages plaats. 

Galerie De Natris toont uitsluitend solo-exposities van recent werk van professionele kunstenaars. Op die manier komt het werk van de exposanten optimaal tot zijn recht. Per seizoen, dat loopt van september tot met juni, zijn er 6 tot 7 exposities (de expositieduur is zes weken). In juli en augustus is de galerie gesloten. In die maanden wordt een etalage-expositie ingericht.

Galerie De Natris heeft geen vaste kunstenaars, zodat de exposities afwisselend en vaak zeer verschillend van karakter zijn. Wel zijn een aantal kunstenaars meerdere malen te gast bij de galerie. 

Openingstijden: 
​zondag, 13.00 - 17.00 uur, en op afspraak. 

contact

0.0000000,0.0000000
Galerie De Natris
Van Dulckenstraat 20
6512 DT, Nijmegen
t 024 323 46 89
e wdnatris@planet.nl
w galeriedenatris.nl/gdn.php

Loading...

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?