zaterdag 7 november 2020

Young Art Weeks

Young Art Weeks
Young Art Weekend is terug!
Elk jaar studeren er honderden nieuwe kunstenaars af aan de kunstacademies die Nederland te bieden heeft. Elke academie heeft zijn eigen identiteit en zo zijn er elk jaar weer nieuwe tendensen te vinden. Zoals gebruikelijk bezoeken veel kunstprofessionals de afstudeertentoonstellingen om op zoek te gaan naar talent en onderscheidende nieuwe kunstwerken. Net zoals vorig jaar slaan een aantal kunstinstellingen uit Nijmegen handen ineen om de pas afgestudeerde kunstenaar podium te bieden, maar wel in een iets ander jasje als vorig jaar.

Even opfrissen; wat was Young Art Weekend ook alweer? 
Elke partij heeft een kunstenaar of een kunstwerk geselecteerd die aansluit bij het karakter, identiteit en/of programma van de partij, zo zullen er verschillende stemmen, visuele stijlen en media te zien zijn. Van alle kunstacademies in Nederland zijn graduates te zien! Nijmegen zal dus voor een periode weer helemaal ondergedompeld worden in jong, nieuw, energiek, levendig en uitdagend talent. Hiermee willen alle deelnemende partijen graag onderstrepen dat Nijmegen een stad is die jong talent en experiment omarmt. Dat Nijmegen een stad is waar hedendaagse kunst bloeit en waar we collectief het belang van hedendaagse beeldende kunst uitdragen. 

In tijden van Covid-19 – Young Art Weeks? 
Hoewel Young Art Weekend terug is, zal het door de maatregelen rondom Covid-19 wel iets anders gaan als wij hadden gehoopt. Vanaf 7 november zal er bij Expoplu, Expo Bart, RUIS & Singular-Art een onafhankelijke presentatie te zien zijn die allen langer zullen lopen dan een weekend; laten we het daarom voor eens Young Art Weeks noemen! Het welbekende Destilaat van Extrapool zal verschoven worden naar 2021, maar zal toch gedurende November werk presenteren in hun vitrine. Vanwege een site-specific plan van Derde Wal, dat helaas niet mogelijk zal zijn, zijn zij helaas genoodzaakt om deze editie over te slaan. In tegenstelling tot vorig jaar zal er dit jaar geen opening zijn, en ook geen route. Je kunt echter wel op eigen initiatief alle locaties bezoeken, daar zijn er per organisatie verschillende voorzorgsmaatregelen genomen om een veilig bezoek mogelijk te maken. 

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?