Vrijheidsontbijt 2022 op 5 mei

Vrijheidsontbijt 2022 op 5 mei
Op 5 mei organiseert het Besiendershuis een vrijheidsontbijt voor 100 personen in het restaurant van Concertgebouw de Vereeniging.
Eindelijk, na twee jaar, kunnen we elkaar ontmoeten aan de eettafel rond het thema Vrijheid met een smakelijk ontbijt op een prachtige locatie.


Wil je er graag bij zijn? Kom je ook aan tafel en ontmoet daar andere Nijmegenaren rond het thema Vrijheid? Reserveer dan gauw een kaartje via:

https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/vrijheidsontbijt-5-mei-2022


5 mei 2022, van 10.00 uur tot 12.00 uur
Inloop: 9.40 uur
Locatie: Restaurant de Vereeniging, Keizer Karelplein 2D, 6511 NC, Nijmegen
Entree: 10 euro

Vrijheidsontbijt
De kern van het Vrijheidsontbijt is een bijzondere ontmoeting aan de onbijttafel, waarbij gasten over historische en maatschappelijke thema’s als vrijheid en onvrijheid spreken. Hoe actueel kan het zijn, met een pandemie die we achter ons proberen te laten, en met een walgelijke oorlog in de Oekraïne die ons al wekenlang in hoofd en hart raakt. We zijn mede hierom ook blij dat burgemeester Hubert Bruls bij het ontbijt aanwezig zal zijn


Speciale gast: Peter Brusse
Onze speciale gast is schrijver en journalist en voormalig hoofdredacteur van het NOS journaal, Peter Brusse. Als kind maakt hij de bevrijding van Nijmegen mee. In een zeer persoonlijk verhaal gaat het over bommenwerpers, wanhopige volwassenen, de uiteindelijke komst van de Engelse soldaten en vervolgens een jarenlange zwerftocht na het verlies van huis en haard. 


Een kort fragment uit zijn verhaal:

‘We kwamen in de achtertuin en ik zag dat de gordijnen van vader en moeders slaapkamer in brand vlogen. Kleine vlammetjes die langs de wapperende gordijnen naar boven kropen. Er was geen redden aan. Niemand dacht aan blussen. Wegwezen.’

Van dat aangrijpende verhaal maakte Besiendershuis een mooi boekje. Voor iedereen is er na afloop een gratis exemplaar mee te nemen.

Lokale ondernemers maken dit ontbijt mogelijk
Dit ontbijt wordt mogelijk gemaakt door de genereuze bijdrage van een aantal lokale ondernemers. Kaashandel De Wit, aardappel- en eierhandel Noorloos, Streekbakker Jorrit en Landwinkel de Woerdt leveren heerlijke ingrediënten voor de maaltijd. Hotel de Pauw sponsort een overnachting voor onze ‘special guest’, en De Vereeniging stelt het restaurant beschikbaar en verzorgt de live muziek. Het is hartverwarmend om met deze bijdragen dit evenement te kunnen organiseren.

Om de overige kosten van het ontbijt te dekken vragen we entree van 10 euro per persoon. 

Kom je ook aan tafel om daar andere Nijmegenaren te ontmoeten rond het thema Vrijheid? Reserveer dan gauw een kaartje.

Nieuws


Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?