Verbouwing van Museum Het Valkhof is een feit

Verbouwing van Museum Het Valkhof is een feit
Museum Het Valkhof kan de toekomst weer met vertrouwen tegemoet zien! De gemeenteraad van Nijmegen heeft besloten om groen licht te geven voor de verbouwing van het museum en de aankoop van het pand. Met het gemeentegeld zullen de technische installaties vervangen worden, het gebouw gaat een opener uitstraling krijgen en ook de presentatie van de collectie zal worden vernieuwd. De raad heeft het, sinds 2019 gereserveerde, geld vrijgegeven. Voorwaarde voor deze investering is dat het gebouw in bezit komt van de gemeente, waardoor het museum het gebouw zal gaan huren. Door de verkoop komt er meer financiële speelruimte en hierdoor zullen kansen in de toekomst beter benut kunnen gaan worden.

Directeur-bestuurder Hedwig Saam: ‘We zijn ontzettend blij met het vertrouwen dat een grote meerderheid van de raad heeft in onze toekomstvisie en de potentie van dit mooie museum. Wij kunnen aan de slag.’ We zien de komende tijd positief tegemoet en kunnen ook niet wachten de toekomstige generaties kennis te laten maken met al het moois dat de Nijmeegse kunst en geschiedenis te bieden hebben!

De verbouwing, die sinds 2019 gepland staat, zal begin volgend jaar van start gaan. In 2025 gaan de deuren van het vernieuwde museum open voor publiek. 


Foto: Flip Franssen

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?