Uitgelicht: Grafische Werkplaats Nijmegen

Uitgelicht: Grafische Werkplaats Nijmegen
Maak kennis met de Grafische Werkplaats Nijmegen! Een nieuwe werkplaats die in februari 2023 haar deuren opende. De werkplaats is gelegen in de vernieuwde Vasim, een voormalige spinnerij die inmiddels getransformeerd is tot culturele broedplaats waar cultuur, ondernemen, horeca en creativiteit samen komen. Met een team aan vaste huurders, deeltijdhuurders en een stichting, is de grafische werkplaats een levendige plek geworden waar kunstenaars, grafiekliefhebbers en cursisten van beginner tot gevorderd aan het werk kunnen.

De grafische werkplaats is ontstaan dankzij een nalatenschap van kunstenaar Ger Driessen die de drijvende kracht achter dit voormalig atelier was. Zij was verbonden aan grafische werkplaats ‘De Olifant’. Helaas moest deze werkplaats haar deuren sluiten na een bezuinigingsronde van de gemeente en vervolgens heeft Ger een deel van de apparatuur in haar beheer genomen. Ze heeft meer dan 10 jaar een atelier gehad in Cultuurspinnerij de Vasim. Op 31 januari 2023 is Ger overleden. Het was haar wens dat de apparatuur een goede nieuwe bestemming zou krijgen en het was tevens haar ambitie dat meer jonge grafici de werkplaats zouden vinden. Deze wens is in vervulling gegaan en het is inmiddels een bruisende inspirerende plek geworden, waar zowel jong en oud aan het werk zijn.

De missie van Grafische werkplaats Nijmegen is om een grote verscheidenheid aan grafische technieken toegankelijk te maken voor een breed publiek, van jong tot oud en van amateurs tot kunstenaars. Dit gebeurt zowel door middel van lessen en workshops die worden aangeboden, als de mogelijkheid om er zelfstandig te werken. Je kan de werkplaats per dagdeel huren en je kan als dat nodig is persoonlijke begeleiding krijgen van Sjoerd Tegelaers (gespecialiseerd in mezzotint) of Liedeke Taen (gespecialiseerd in zeefdruk).
 
In de grafische werkplaats worden veel verschillende technieken aangeboden waaronder: etsen, toyobo, mezzotint, zeefdruk, linosnede en houtsnede. Ook is lithografie en aquatint binnenkort onderdeel van het aanbod.

Voor meer informatie en het actuele cursusaanbod kijk op: www.grafischewerkplaatsnijmegen.nl
 
Volg de grafische werkplaats op Instagram en facebook:
@grafischewerkplaatsnijmegen

Nieuws


Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?