Toen en Toekomst | 60 jaar schouwburg

Toen en Toekomst | 60 jaar schouwburg
Op 8 april bestond de Stadsschouwburg Nijmegen 60 jaar. Ingrid Oostendorp (curator) en Has van Goethem (tekst en research) hebben over die 60 jaar een prachtige tentoonstelling samengesteld die je nu eindelijk live kan bezichtigen. We werken ivm corona met beperkte openingstijden en een reservering per tijdslot van een uur. Een ticket is gratis maar je moet dus wel reserveren. Er zijn 15 plaatsen per tijdslot beschikbaar.

Op de zaterdagen 19 en 26 juni en 3 juli kun je je bezoek aan de expositie combineren met een rondleiding door de Stadsschouwburg. De rondleiding start om 14.00 uur. Bestel snel je ticket (à € 5,-): per rondleiding kunnen 10 personen deelnemen.

Brutalism
De architecten Bernard Bijvoet en Gerard Holt ontwierpen Stadsschouwburg Nijmegen in een brutalistische stijl, met als belangrijk kenmerk ‘Beton brut’: het naakte, ruwe en onbehandelde beton. Curator Ingrid Oostendorp heeft een expositie samengesteld die ingaat op de ontstaansgeschiedenis van de Stadsschouwburg, een accent legt op architectuur en idealen van toen en deze vervolgens doortrekt naar het nu. 

De veranderende tijdgeest komt in de tentoonstelling tot uitdrukking in diverse vormen. Zo leidt een sprookje in de vorm van een podcast je langs opvallende elementen in de schouwburg, zoals de lichtsculptuur waarvan niemand de maker kent. 

Bekijk hier alvast het online deel van de expositie. 

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?