Te zien in Galerie Felix Solo

Te zien in Galerie Felix Solo
13 april t/m 22 april: COLLAGE | Cis Bakker
Daarna nog in de etalage tot 4 mei


De titel dekt de lading. Een beknopte tentoonstelling van een aantal digitale collages en oudere analoge collages en op papier uit de voorraadkamer van beeldend kunstenares Cis Bakker. De expositie belicht de diversiteit in enkele voorbeelden uit ruim veertig werkzame jaren.

Mei: RECYCLE/WECYCLE | Shimon Kamada en Cis Bakker
Shimon Kamada en Cis Bakker zijn aan het werk vanaf 6 t/m 13 mei 


Een week als duo aan de slag met het recyclen van oude, (on)bekende of mislukte schilderijen. Twee schilders, twee werelden. Eén overeenkomst: hergebruik en de neiging nieuwe invalshoeken te creëren. Een 7-daags schilderproject van Shimon Kamada (1997, Japan) en Cis Bakker (1959, NL). 
Hoewel uit totaal verschillende tijden en tijdgeesten voortkomend, hebben de twee schilders allebei een voorliefde voor het surreële, de werkelijkheid met een twist. Benieuwd naar de uitkomsten en vooral het proces van hergebruik en herinterpretatie, gaan ze met elkaar het gesprek aan over het schilderproces. Loskomen, vastzitten, omkeren, weglaten en beklemtonen, om maar wat aspecten te noemen. En vooral gaat het over het bestaan van creatieve vrijheid. 

3 t/m 26 juni: CHAOS & ORDE | Johan Decraemer

De wonderlijke en doorwrochte werken van bescheiden beeldend kunstenaar en cultureel antroploog Johan Decraemer. Alles omvattend, en niets ontziend, cryptisch, genadeloos en empatisch. De onuitputtelijke zoektocht naar verklaringen door de mensheid, heeft zijn volledige interesse. Serie na serie

Galerie Felix Solo
Lange Hezelstraat 93, 6511 CE Nijmegen

Nieuws


Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?