Symbiosis Series

Symbiosis Series
De vijfde editie van Symbiosis Series vindt plaats bij POST Arnhem van 20 oktober t/m 17 december 2023. Deze editie toont de uitkomst van een artistieke dialoog tussen Irene de Boer en Marina Sulima.

Wat (ont)nemen we van de aarde, wat voegen we toe en wat gebeurt er met haar als wij er zelf niet meer zijn? Irene de Boer en Marina Sulima bevragen in hun kunstpraktijk hoe we met de aarde omgaan, wat we bij haar achterlaten. Want de mens mag dan vergankelijk zijn, de chemische stoffen die we produceren zijn dat allerminst.

Welke mineralen worden er gedelft om zo snel en efficiënt mogelijk de beste tomaat te kweken? En waarom zit er potassium in een sportdrankje? Dit soort vragen vertalen de Boer en Sulima in kunst: grote installaties, sculpturen en films waarin vaak herkenbare materialen verwerkt zijn die iets zeggen over onze industriële samenleving. Zoals industriële machines, alledaagse objecten of materialen die machinaal gemaakt zijn. Daarnaast zijn beide kunstenaars geïnteresseerd in recepten voor groei: van het 'kweken' van kristallen tot het fermenteren van een tomaat.

De naam Symbiosis Series is ontleend aan het fenomeen symbiose: het langdurig en in harmonie samenleven van twee of meer organismen van verschillende soorten, waarbij het samenleven op zich gunstig of zelfs noodzakelijk is. Binnen dit tentoonstelling format worden kunstenaars gestimuleerd om de dialoog met elkaar aan te gaan, vergelijkbaar met het natuurlijke proces van symbiose. Het gaat om een interactie waarbij uitwisseling en samenwerking mogelijk zijn en waarbij de individuele praktijken worden hervormd. De geselecteerde kunstenaars verschillen soms wat betreft het gebruik van medium of conceptuele uitgangspunten, waardoor de tentoonstelling meer een visuele ontmoeting oplevert. Andere keren zijn hun praktijken meer op elkaar afgestemd, waardoor de tentoonstelling zelf één geheel zou kunnen worden.


Deze tentoonstelling is gecureerd door Fenne Saedt. 
Lees hier meer over de kunstenaars.


POST Arnhem, Driekoningenstraat 16 , 6828 EN Arnhem
 

Nieuws


Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?