Stroom festival 2024

Stroom festival 2024
Onverwachte elektronische muziek op Stroom festival

Over twee weken is het zover en beleef je bij Stroom festival een bonte verzameling onverwachte elektronische muziek. Stroom festival is een festival over de eindeloze creativiteit achter elektronische muziek. Zowel voor de avontuurlijke muziekliefhebber die zich wil laten onderdompelen in de verscheidenheid van elektronische muziek, als voor de liefhebbers en makers die meer willen weten over de technologie achter synths en aanverwante instrumenten.

Dit jaar luister je van dinsdag 4 juni t/m vrijdag 7 juni naar de verhalen achter elektronische muziek op verschillende plekken door het centrum van Nijmegen. Stroom festival nodigt je van harte uit om langs te komen!

Een experimenteel programma

Op dinsdag 4 juni is Stroom festival te gast bij het Radboud Impact Festival op de Radboud Universiteit. Tussen 12:00 en 18:00 ervaar je op het Erasmusplein het immersieve werk ‘Under the Surface’ van Zeno van den Broek. Beleef het kabaal onder het wateroppervlak van de Waal op dit festival waarbij duurzaamheidsvraagstukken centraal staan.

Woensdag 5 juni is een bomvolle avond die start in filmhuis Lux met de première van een korte film gemaakt voor Stroom festival in coproductie met Goshort. Filmmaker Laura Heinig werkte tijdens een week lange residentie bij Go Short met drummer Thomas Jaspers. Vervolgens ervaar je de A/V performance ‘Phantom Limb’ van Amos Peled. Peled brengt experimentele muziek en visuals via ziekenhuisapparatuur! Vervolgens verhuizen we naar Club Mesh op het Vasim terrein voor een midweek-mini-rave met een bonkende live-set van Patricia Kokett (LT).

Op donderdag 6 juni strijkt Stroom festival neer bij Extrapool voor een interactief programma rond de techniek achter electronic music met een workshop van ‘Acid Solder Club' en de tegendraadse field recordings van multidisciplinair kunstenaar Jonathan Castro (ook bekend als The Locus).

Vrijdag 7 juni sluiten we het festival af in de Stadsschouwburg de Vereeniging met een interview met gevierd house-producer Soichi Terada (JP) en muziek van Nijmeegse hero Roger Gerressen (ESHU).

 

Nieuws


Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?