Oproep: voorwerp verbonden aan migratieverhaal

Oproep: voorwerp verbonden aan migratieverhaal
Deze winter is in Museum Het Valkhof de tentoonstelling Moving Stories te zien, een combinatie van archeologie en hedendaagse kunst rondom het thema migratie. Uitgangspunt vormt de Romeinse Limes en de mensen die deze grens 2000 jaar geleden op de been bracht.

Voor de tentoonstelling ontwikkelt kunstenaar Ni Haifeng een nieuwe kunstinstallatie waarin hij persoonlijke voorwerpen van hedendaagse migranten samenbrengt. Als aanleiding voor zijn project neemt hij de archeologische objecten in de tentoonstelling, die getuigen van allerlei verhalen van migratie in het verleden. Waarom brachten mensen deze voorwerpen met zich mee? Welke herinneringen aan thuis en aan hun reis zijn eraan verbonden? De migratieverhalen van toen zijn eigenlijk een spiegel van de migratieverhalen van nu.

Heb jij een voorwerp dat verbonden is aan jouw migratieverhaal? En wil je dit voorwerp voor vijf maanden uitlenen aan Museum Het Valkhof waar het als onderdeel van de installatie van Ni Haifeng tentoongesteld zal worden? Stuur dan een email aan onze conservator Marie Stel (m.stel@museumhetvalkhof.nl). 

Nieuws


Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?