Opening Expositie: Meer dan 15 Nijmeegse kunstenaars exposeren in Kilo Kilo Nijmegen

Opening Expositie: Meer dan 15 Nijmeegse kunstenaars exposeren in Kilo Kilo Nijmegen
Vintage kledingwinkel Kilo Kilo aan de Molenstraat in Nijmegen heeft per april een heuse kunstexpositie. Op 18 april is er de mogelijkheid om werken van zo’n twintig Nijmeegse beginnende en gevorderde kunstenaars te kopen. De officiële opening van de expositie vindt plaats tussen 18:00 en 21:00 uur. Er zijn drankjes, een dj die lekkere lo-fi museum-muziek zal draaien en natuurlijk is er kleding.

Manager Co zag dat de vele lege wanden in de winkel gebruikt konden worden. “Natuurlijk konden we die vullen met hippe posters of planten, maar is het niet veel leuker als de ruimte gebruikt kan worden als ruimte voor creatieve Nijmegenaren.” De muren zijn nu opgevuld door Nijmegenaren die hun (eerste) stappen in de kunstwereld aan het zetten zijn. De kunst is van allerlei soorten. Foto’s,, canvassen. Er zijn kleine gezeefdrukte werken, maar ook schilderijen van 2 bij 1,5 meter. De winkel is zich in de loop der tijd aan het vullen, begin dit jaar begonnen de werken te komen. Niet met het idee om er ook echt een expositie van te maken. Naarmate er steeds
meer hing, kwamen er steeds meer kunstenaars die vroegen of ze wat op mochten hangen. Waarom niet? Als de ruimte gebruikt kan worden voor creativiteit, is dat altijd een plus, het past ook heel erg bij de mensen die bij Kilo Kilo komen shoppen.

Voor veel kunstenaars was het een verademing. Veel makers hebben spul te over, maar weinig plek om te exposeren. Dat was waar één plus één twee werd. “Ja dit werk lag toch te verstoffen in mijn atelier” of “Mijn hele huis staat vol schilderijen” was iets wat Co veel hoorde toen de makers het werk kwamen brengen. Om de makers, kunstliefhebbers én eventuele kopers met elkaar in contact te brengen, organiseert Kilo Kilo nu een officiële opening van de expositie. Maar daar blijft het niet bij, vanaf vandaag kunnen kopers en makers met elkaar in contact komen om het werk aan te schaffen. Er zal een DJ zijn die rustige lo-fi komt draaien en om het feestelijk te maken, schenken we bubbels en andere drankjes.

Nieuws


Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?