OOGMERK 4.0 | Vijf filmportretten van Gelderse beeldend kunstenaars

OOGMERK 4.0 | Vijf filmportretten van Gelderse beeldend kunstenaars
Op dinsdag 19 april presenteert Plaatsmaken de 4e editie van Oogmerk in Focus Filmtheater. Te zien zijn de gefilmde portretten van beeldend kunstenaars Albert Van Der Weide, Florentijn Hofman, Julius Thissen, Harrie Gerritz, en Margriet Smulders.
 
Onder de noemer Oogmerk is in 2012 Plaatsmaken gestart met het portretteren van Gelderse Kunstenaars in hun atelier vanuit de gedachte om de vaak bijzondere werkprocessen en gedachten die daarbij horen vast te leggen. Op deze manier wordt de beeldende kunst op een andere, toegankelijke manier voor het voetlicht gebracht en blijft een stuk Gelders erfgoed bewaard. Oogmerk is ondertussen uitgegroeid tot een bibliotheek met 24 kunstenaarsportretten op video die gratis worden uitgeleend aan musea, presentatie-instellingen en scholen. Daarnaast worden de portretten getoond op verschillende online platforms.
 
Programma 19 april 2022
19.00 uur inleiding door Inge Pollet, artistiek directeur Plaatsmaken
19.10 uur start vertoning vijf Oogmerk films
20.00 uur start gesprek met de vijf kunstenaars onder leiding van Fenne Saedt, freelance curator, schrijver en moderator. Het gesprek gaat onder meer over de voorwaarden die nodig zijn voor een florerende kunstenaarspraktijk, zoals werkruimte en expositiemogelijkheden. Deze zijn van grote invloed op het ontstaan van werk en het ontwikkelen van een beroepsmatig netwerk. Hoe is dat in Gelderland geregeld? Wat zijn overwegingen om wel of juist niet hier in de regio te blijven?
21.00 uur einde programma 

Datum: dinsdag 19 april 2022
Locatie:  Focus Filmtheater, Audrey Hepburnplein 1, Arnhem
Meer informatie
https://www.plaatsmaken.nl/nl/project/vierde-editie-oogmerk
https://www.focusarnhem.nl/agenda/oogmerk-plaatsmaken-editie-4/

Nieuws


Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?