Ongezien, maar niet onaangeraakt

Ongezien, maar niet onaangeraakt
Traject Blikopener
1, 2 en 8, 9 juni
Notre Dame des Arts, de Refter in Ubbergen.
Deelnemende kunstenaars: Sander Bos, Hanneke Breman, Helga van der Heijden-Boonman, Nicole van den Kroonenberg, Ida Lorbach, Desta Matla, Roebie Starink, Ingrid van Tuijl, Iris van Valkenhoef.
 
Ongezien
Ongezien, maar niet onaangeraakt. Negen kunstenaars zochten in traject blikopener de onderstroom op en werkten aan persoonlijke en uitdagende thema’s. Deze zoektocht uit zich tijdens de expositie Ongezien in tekeningen, schilderijen, installaties en objecten.
 
Waar ga je naartoe als het onduidelijk is? Wie kun je vertrouwen? Wat gebeurt er als je terug moet vallen op jezelf? De vragen die gesteld worden zijn van persoonlijke aard, maar raken een universele snaar. We zijn allemaal wel eens op zoek naar iets dat we eerder niet zagen.
 
Het begrip Ongezien ontstond gedurende het traject als verbindend thema voor alle tentoongestelde werken. Het doelt voor de kunstenaars op dat wat op de achtergrond je leven kleurt, wat vanuit het verleden nog altijd een rol speelt, wat we in de toekomst mogelijk moeten missen, en die andere blik, waarmee we ongezien naar de wereld kijken.
 
Traject Blikopener
Negen kunstenaars met elk hun persoonlijk uitgangspunt zochten via Traject Blikopener naar nieuwe verdieping in hun werk. Traject Blikopener brengt kunstenaars met een kunstvakopleiding uit diverse disciplines samen. Het traject streeft ernaar de werken aan te scherpen en de zeggingskracht ervan te vergroten door accent te leggen op ieders persoonlijke verhaal.       
                                                                                                             
Er is in een jaar tijd hard gewerkt, niet alleen in het eigen atelier, maar ook door het gemaakte werk te bespreken in de groep tijdens intensieve sessies. Via inspirerende opdrachten en persoonlijke begeleiding van Francis Killian is ieder van de kunstenaars dichter bij de kern van diens kunstenaarschap gekomen.
 
Het werk heeft een jaar ongezien mogen groeien en wordt nu in deze expositie getoond.

Nieuws


Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?