Nijmegen heeft Museum Het Valkhof nodig | steunbetuiging aan het museum

Nijmegen heeft Museum Het Valkhof nodig | steunbetuiging aan het museum
Als Beeldende Kunst Nijmegen onderhouden we een netwerk met alle beeldende kunstpartijen uit Nijmegen en willen we de beeldende kunst in de stad beter op de kaart zetten – zowel regionaal als nationaal. 

Een culturele stad als Nijmegen heeft een museum van dit formaat nodig. Niet alleen om de belangrijke geschiedenis van Nijmegen én Nederland een broodnodige plek te bieden, maar ook om hedendaagse visies op de beeldende kunst te presenteren. Museum Het Valkhof is dé plek waar aandacht is voor zowel Romeins Nijmegen als voor kunst van deze tijd, en waar verbindingen kunnen worden gelegd tussen het oude en het nieuwe.

Met de investeringen van gemeente Nijmegen heeft Museum Het Valkhof de potentie uit te groeien tot een museum van formaat, met de tentoonstellingen die daarbij horen en het publieksbereik wat daarbij past. Het museum heeft in het verleden al bewezen tentoonstellingen neer te kunnen zetten met niet alleen een kwantitatief, maar ook kwalitatief bereik.

Nijmegen heeft grote podia voor muziek, theater, film, literatuur. Een groot podium voor beeldende kunst hebben we ook, en dat podium is onontbeerlijk.Foto: Flip Franssen

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?