New Horizons | POST Arnhem

New Horizons | POST Arnhem
New Horizons
Tijdens de Covid-19 pandemie studeerden wereldwijd duizenden kunstenaars af, maar hun werk bleef veelal verscholen achter gesloten deuren en grenzen. Onderwijsinstellingen maakten het afgelopen jaar online afstudeershows en nooit eerder was het zo gemakkelijk om kunstwerken van jonge kunstenaars over de hele wereld te bekijken. Waar de drempel normaal voor velen hoog is om naar internationale kunstacademies af te reizen, was het nu mogelijk om van achter de muren van ons huis mee te kijken door de ogen van een nieuwe generatie kunstenaars.

Artikelen Mister Motley 
Gerda van de Glind belicht dit jaar voor Mister Motley kunstenaars uit verschillende windrichtingen, die elk vanuit een andere discipline opereren. Daarbij vroeg zij hen hoe hun werk tot stand is gekomen en hoe zij het hebben ervaren om tijdens een pandemie af te studeren. Natuurlijk is hun werk geen representatieve vertegenwoordiging van een discipline, academie of land. Het zijn slechts geluiden in een zee van nieuwe stemmen. De artikelen zijn te lezen op de website van Mister Motley, mistermotley.nl. Bij POST laten we een aantal van hen hun (digitale) werk tonen, opdat we hun verhaal alsnog kunnen horen. Waar liggen de wortels van hun werk, hoe kijken zij naar de wereld en wat zien ze aan de horizon gloren?

Magolide Collective studeerde in 2020 af aan de Universiteit van de Witwatersrand, Johannesburg, Zuid-Afrika. Magolide Collective nam in 2021 deel aan tentoonstellingen in het Goethe Instituut in Johannesburg, Zuid Afrika, het Kunstinstituut van Chicago in de Verenigde Staten en tijdens het Afro-Pixel Festival in Dakar, Senegal. Ook is hun werk te zien geweest tijdens de Global Design Graduate Show van I-D in Londen, de Kampala Biënnale in Uganda en in galerie Momo in Kaapstad.

Daphne Jiyeon Jang haalde in 2020 haar Master of Fine Arts aan de Universiteit van Edinburgh in Schotland. Haar werk is tentoongesteld over de hele wereld, waaronder de Cite Internationale des Arts in Parijs, Waterfall Mansion in New York, AHAF in Hong Kong en het Art & Design lab in Shanghai. Ook is haar werk opgenomen in verschillende verzamelingen, waaronder het Nationaal Museum van Hedendaagse Kunst in Korea.

Subashri Sankar studeerde in 2020 af van de Nanyang Academie voor Schone Kunsten in Singapore. Met haar afstudeerwerk won ze o.a. de ‘Best Studentship Award’ en de ‘Cheong Kam Hee Art Prize.’ Werk van Sankar is tentoongesteld op verschillende plekken in Singapore, in een online tentoonstelling vanuit Indonesië en is aangekocht voor het Nationaal Historisch Museum in Singapore.

Ágnes Nagy-György studeerde in 2020 af aan de Moholy-Nagy Universiteit voor Kunst en Design, Boedapest, Hongarije. Ze ontving een award voor haar afstudeerwerk en nam deel aan een keramiek symposium in Hódmezővásárhely. Haar werk is deze zomer tentoongesteld op de Hongaarse Keramiek Biënnale en ze werkt momenteel als keramist en is ze onderdeel van het
collectief Criminal Craft, dat opereert vanuit Zebegény, Hongarije.

New Horizons is te zien tussen 4 en 24 december in POST Arnhem, Driekoningenstraat 16. Openingstijden: donderdag t/m zondag, 12.00-17.00 uur. 

Nieuws


Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?