Platform DIS: Bodemleven

Platform DIS: Bodemleven
Platform DIS en Bodemzicht gaan een vierjarige samenwerking aan om vanuit artistiek perspectief, met een interdisciplinair team, de relatie tussen bodemkwaliteit en gezondheid
te onderzoeken. Bodemzicht heeft een regeneratieve boerderij aan de rand van Nijmegen. Voor Bodemzicht zijn bacteriën, schimmels, kippen, en andere organismen de boeren. Bodemzicht werkt aan de condities waarbinnen boeren goed kunnen werken, waarin ecologische ontwikkeling kan plaatsvinden, rekening houdend met de draagkracht van de aarde. Bodemzicht produceert groenten, kruiden en eieren voor de lokale gemeenschap.
 
De centrale vraag van het onderzoeksprogramma is: hoe kunnen we de kwaliteit van bodemleven waarnemen?

Het fantastische team bestaat uit kunstenaar Sanne Vaassen, new media artist Špela Petrič, onderzoeker digitale cultuur Klaas Kuitenbrouwer, Het Nieuwe Instituut, intensivist Hugo Touw, Radboud UMC, ecoloog Caspar Verwer, IUCN & Onder het maaiveld, ecoloog Wim van der Putten, NIOO-KNAW, WUR, agro-ecoloog Pablo Tittonel, Rijksuniversiteit Groningen, rechtsgeleerde-jurist, boer en verbinder Amadou Aliou Sow, Ambassadeur voor Kleurrijk Groen en de organisatoren ​​artistieke-infrastructeur Wouter Engelbart en transitiedenker en regeneratiedeskundige Anne van Leeuwen.
 
De locatie waar het onderzoek plaatsvindt is de regeneratieve boerderij Bodemzicht op landgoed Grootstal. We zullen lopende het onderzoek tussentijdse conclusies delen met verschillende publieken. We hopen je dan te zien. Wil je het proces volgen, kijk dan op de website van Platform DIS.

Beeld: mensgrootte microbe in de no-dig market garden van regeneratieve boerderij Bodemzicht. Mens-microbe-acteur: no-dig-market garden-boer Ricardo Cano Mateo. Concept microbepak: Wouter Engelbart, uitvoering door buurvrouw Det Beverloo

Nieuws


Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?