Hezelkunst op 14 en 15 mei

Hezelkunst op 14 en 15 mei
In het weekend van 14 & 15 mei staat het Hezelstraatkwartier in het teken van de kunst!
Ooit bestemde de gemeente Nijmegen deze wijk tot het ‘Montmartre van Nijmegen’. En nu, Corona lijkt alweer vergeten, is het eindelijk zover, 14 kunstenaars en galeristen openen hun deuren voor het publiek! We hebben te maken met een primeur, de eerste keer dat de handen bijeen geslagen zijn om zo’n evenement op deze plek mogelijk te maken.

Bij Cis Bakker, van Galerie Felix solo, Lange Hezelstraat 93, borrelde het idee al een tijdje. Na her en der wat gepolst te hebben kwamen in januari een aantal enthousiaste Hezelstraatkwartierders bij elkaar. Bij Hettie Laarakker, eigenaar van ‘Ruimte voor Kunst’, werden plannen gesmeed die razendsnel resulteerden in de oprichting van een nieuw evenement met de naam ‘Hezelkunst’.

De organisatie is in handen van 5 mensen; Karin van Dooren van Kunstkamer Kraai, Bottelstraat 8 a, Caroline Koenders, SLAK atelier Hessenberg 1, Freek van Ginkel, kunstenaar woonachtig in de Pijkestraat 21, Hettie Laarakker, Ruimte voor Kunst, Lange Hezelstraat 46, en Yvonne Halfens, kunstenaar met een atelier op de Pijkestraat 6.

Het startpunt van de route is Lange Hezelstraat 46, waar van alle deelnemers minimaal een werk te zien zal zijn. Folders met alle open ateliers en een looproute zijn daar ook verkrijgbaar. De organisatie hoopt hiermee eenieder te laten kennismaken met kunst in het Hezelstraatkwartier waarbij het streven is dat het een jaarlijks terugkerend gebeuren zal worden. 

Nieuws


Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?