Factor 50

Factor 50
SAVE THE DATE
Op donderdag 20 april vindt de 6e editie plaats van FACTOR 50. Dit keer zijn we te gast in de Nieuwe Coehoorn in Arnhem.

THEMA Wat is er nodig om het vestigingsklimaat voor kunstenaars in Gelderland te bevorderen? Werkruimte en expositiemogelijkheden zijn van grote invloed op het ontstaan van werk en het ontwikkelen van een beroepsmatig netwerk. Deze middag verkennen we met stakeholders en ervaringsdeskundigen hoe we in Gelderland tot nieuwe en meer duurzame vormen van atelier- en broedplaatsbeheer kunnen komen. 

PROGRAMMA Nieuwe Coehoorn, Coehoornstraat 17 Arnhem (t.o. Centraal Station)

 
13.30 – 14.00 uur | Inloop met koffie en thee
 
14.00 – 14.15 uur | Start programma o.l.v. gespreksleider Marlies Leupen 
 
14.15 – 14.45 uur | Voorbeelden uit het land
Wat kan de sector zélf bijdragen aan verbetering van de huidige situatie? 
Vraaggesprek met ervaringsdeskundigen in het zelf verwerven van atelierruimte: Niels Albers, initiatiefnemer van Square28 in Amsterdam en Astrid Nobel (kunstenaar) en Jessy Rahman (medeoprichter) van Quartair in Den Haag.
 
14.45 – 15.15 uur | Voorbeelden uit Gelderland
Hoe kunnen we in Gelderland duurzame atelierruimtes ontwikkelen? 
Vraaggesprek met Berry Kessels, projectmanager cultureel vastgoed bij SLAK Ateliers, over een nieuw samenwerkingsproject in Nijmegen en met Bernard Smits, directeur-bestuurder Woningbouwvereniging Gelderland (WBVG), over nieuwe vormen van atelier- en broedplaatsbeheer.
 
15.15 – 15.30 uur | Ontwikkelen van een integrale beleidsvisie
Wat is er nodig is of kan helpen bij het ontwikkelen van een integrale, afdeling-overstijgende beleidsvisie?
Vraaggesprek met Stef Katwijk (Beleidsadviseur kunst & cultuur Gemeente Arnhem) en Riemer Dekker (Senior beleidsadviseur cultuur Gemeente Nijmegen).
 
15.30 – 16.00 uur | Gesprek met de zaal
Hoe kunnen we ons als sector inzetten voor betere woon-, werk en expositieruimte in Gelderland?
 
16.00 – 17.00 uur | Napraten en borrel


AANMELDEN graag bij berna@plaatsmaken.nl
ENTREE is gratis!

WE ZIEN JE GRAAG OP 20 APRIL!
Lieke Wouters BK Nijmegen www.beeldendekunstnijmegen.nl
Berna Lohman BK Arnhem www.beeldendekunstarnhem.nl

Wat is FACTOR 50 Beeldende Kunst Arnhem bestaat sinds 2012 en Beeldende Kunst Nijmegen sinds 2018. Het BKA en BKN zijn een platform waarin alle professionele beeldende  kunstinstellingen uit Arnhem en Nijmegen (van groot naar klein) vertegenwoordigd zijn. Dit platform wil de aandacht en de markt voor beeldende kunst vergroten bij publiek, bedrijfsleven en politiek. Het platform doet dit door kansen te signaleren en daarop in te spelen met originele projecten en gezamenlijk op te trekken, in bijvoorbeeld de marketing. BK Arnhem is ondergebracht bij productiehuis Plaatsmaken en BK Nijmegen bij POST.

Eén van de activiteiten die we organiseren is Factor 50. Dit is een netwerkbijeenkomst beeldende kunst met als doel de samenwerking te bevorderen, actuele thema’s te bespreken en draagvlak en expertise voor de beeldende kunst in Gelderland te vergroten. Factor 50 is bedoeld voor vertegenwoordigers van beeldende kunstorganisaties in Gelderland, ambtenaren van verschillende gemeenten en de provincie met beeldende kunst in de portefeuille.

Nieuws


Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?