Expositie Connected Brains - Nijmegen

 Expositie Connected Brains - Nijmegen
Vanaf vandaag is de expositie "Connected Brains - Nijmegen" te zien in HAN afdeling opleiding Biologie en Medisch laboratoriumonderzoek.
Deze is te bezoeken tijdens de openingstijden van Han University of Apllied Sciences aan de Laan van Scheut 2 Nijmegegen.

Onderdeel van het project “Connected Brains”.
 
Derya Zenginoglu (1974), heeft de aftrap van haar “Connected Brains” project in 2019 in Istanbul bij Akyol Art Center gepresenteerd. De eerste van de serie in deze tentoonstelling was “Connected Brains – Istanbul 34”. De daaropvolgende series zullen dan ook een verwijzing zijn naar de plaats waar de installatie zich zal presenteren. Tijdens de corona pandemie heeft Derya een ingeving gekregen om kunstenaars op te heffen tot “Oksijen”. Volgens Derya: “Oksijen in huis brengen van “opgesloten” mensen. Mensen waren namelijk gekluisterd aan hun huis en hadden soms letterlijk maar ook figuurlijk behoefte aan Oksijen. Uit deze “uitzichtloze” situatie mijn project, “Kunstenaars geven Oksijen” geboren. Oksijen is een Turks woord: en het betekent zuurstof. Waar wij met z'n allen vóór corona niet eens bewust van waren. Het woord Oksijen heeft mij zowel letterlijk, maar vooral in de kunst figuurlijk erg geïnspireerd”. 
 

Haar nieuwe werk in deze serie heet “Connected Brains – Nijmegen”. Haar serie van “Connected Brains” is een voortdurend onderzoek naar verbinding in kunst, techniek, wetenschap en natuur. Derya onderzoekt wat de relatie is tussen werkelijkheid en fictie, die in onze samenleving steeds vager aan het worden is. 

Nieuws


Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?