Een nieuwe Kunstluis: Elvira Duives

Een nieuwe Kunstluis: Elvira Duives
Vorig jaar introduceerde het museum voor het eerst een Kunstluis - een kunstenaar die met zeven korte interventies het museum op stelten zet. Het was aan Bart Drost de eer om als eerste Kunstluis in te grijpen in het uitdagende coronajaar. Dit culturele jaar neemt de veelzijdige kunstenaar Elvira Duives het luizenstokje over! 'Als een luis in de pels' mag Elvira met haar interventies haar fantasie de vrije gang laten gaan en op een speelse manier reageren op alles wat met het museum en de collectie te maken heeft.

Illustrator en portrettekenaar Elvira Duives staat voornamelijk bekend om haar kleurrijke portretten op pasfotoformaat. Met een verzameldoos vol oude pasfoto's als inspiratiebron, portretteert Duives met markers, viltstift en kleurpotloden de meest uiteenlopende personen. Dit is vooral te zien aan de manier waarop karakteristieke gezichtsuitdrukkingen en 
kleurrijke haarkleuren heel fijntjes en herkenbaar uitgewerkt zijn. Naast miniportretten maakt Duives ook collages. Wat sterk naar voren komt in Duives' veelzijdige kunst is haar liefde voor de mens, de situatie waarin hij verkeert, de voorwerpen om zich heen en de taal waarin hij zich uit. 

Benieuwd hoe dit een vertaalslag maakt in haar nieuwe rol als Kunstluis? Tussen dinsdag 17 tot zondag 22 augustus verrast ze bezoekers met haar eerste interventie Garderobe. Wat er precies gaat gebeuren? Dat weet alleen onze Kunstluis.  

Nieuws


Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?