Collage van de stad 2024

Collage van de stad 2024
Doe mee aan de Collage van de stad 2024!
 
Wil jij meehelpen om een zo compleet mogelijk beeld van de stad samen te stellen? Zondag 21 april kan dat! Het kost je 1 minuut, is gratis én je maakt kans op een prijs.
Alle Nijmegenaren worden namelijk uitgenodigd om op zondag 21 april een foto van de stad te maken vanuit hun eigen voordeur, en deze in te sturen. Al deze foto’s samen vormen één beeld van Nijmegen anno 2024. Dit jaar maken we voor het vijfde jaar een collage van de stad, waardoor veranderingen in de stad van de afgelopen jaren aan het licht komen.
Op een zondag in april tijdens de eerste corona-lockdown begonnen Besiendershuis en het Regionaal Archief Nijmegen (RAN) met dit initiatief, met als doel om over de jaren heen de geleidelijke en minder geleidelijke veranderingen in de stad zichtbaar te maken. Daarvoor is het van belang dat ieder jaar zoveel mogelijk foto’s worden gemaakt vanuit heel de stad, dit jaar dus op zondag 21 april. De eerdere Collages zijn te zien op de websites van het Besiendershuis (www.besiendershuis.com) én de historische atlas van het RAN (www.regionaalarchiefnijmegen.nl).
 
Win plantjes voor in je voortuin
Bellis Bloemwerk Nijmegen, gevestigd naast de Groenestraatkerk, maakt het dit jaar mogelijk om groen voor in je voortuin te winnen! Het bedrijf heeft, naast veel ervaring met bloembinden, ook een mooi assortiment van tuinplantjes. Tien deelnemers kunnen een tuinplantje winnen, om naast de voordeur (of op een andere leuke plek) te planten en zo de voortuin op te fleuren voor de Collage van 2025.
 
Hatertseweg is focusstraat!
Als er iets is wat de Collage duidelijk maakt, is dat Nijmegen méér is dan alleen het centrum. Vanuit alle wijken van de stad worden foto’s ingestuurd, en allemaal geven ze een blik op Nijmegen vanuit een ander perspectief. Om de Collage in alle hoeken van de stad onder de aandacht te brengen, krijgt één straat bijzondere aandacht. De focusstraat dit jaar is de Hatertseweg! Vorig jaar woonde ongeveer 1% van de deelnemers aan de Collage in deze straat. Kunnen we het aantal deelnemers op de Hatertseweg dit jaar vergroten?
 
Doe ook mee!
Je doet mee aan de Collage van de stad door de volgende stappen te volgen:
1. Open op zondag 21 april je voordeur* en ga op de drempel staan.
2. Maak vanuit die positie een liggende foto (met een camera, of je mobiele telefoon) recht vooruit naar buiten.
3. Stuur de foto in naar collagevandestad@gmail.com, onder vermelding van je adres (straatnaam, huisnummer en postcode). Door je foto in te sturen doe je afstand van de auteursrechten van je foto. Zonder adres plaatsen wij de foto niet.
4. (Optioneel) Deel je foto op social media met de hashtag #collagevandestad!
 
Je foto is te zien in de collage op de website van het Besiendershuis en wordt ter beschikking gesteld aan het Regionaal Archief Nijmegen. Alleen straatnaam en huisnummer worden bij de foto gedeeld, geen naam of andere persoonlijke gegevens. Alleen foto’s die zijn gemaakt op 21 april 2024 worden meegenomen in de Collage.
*Kies bij voorkeur de voordeur die naar buiten leidt. Dat mag bijvoorbeeld ook de voordeur van het appartementencomplex zijn waar je woont.
 

 

Nieuws


Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?