Coffee to throw: biologisch afbreekbare to-go bekers van Nijmeegse rivierklei

Coffee to throw: biologisch afbreekbare to-go bekers van Nijmeegse rivierklei
Coffee to throw
Fabrikaat presenteert een circulaire to-go beker van lokale klei, geschikt voor de snelle horeca: festivals en to-go. De bekers zijn ongebakken; in contact met water lossen ze weer op tot klei. Na gebruik kun je je kopje dus teruggeven aan de natuur. Lossen de bekers dan niet op in koffie? Je wilt bij het drinken van een kop koffie natuurlijk niet verrast worden met het terroir van klei in je mond. Na onderzoek met verschillende coatings vonden we hiervoor de oplossing: een dun laagje bijenwas zorgt ervoor dat de bekers waterafstotend zijn voor zowel warme als koude dranken. De bijenwas is afkomstig van een lokale imker (Imkerij Bloem, onze buren). Het is het overschot van de was die hun bijen produceren.

Vanaf komend paasweekend kun je de bekers uitproberen bij ons gloednieuwe koffieloket! Het drinken en eten tref je hier op circulair servies van de Nijmeegse rivierklei.
Ons koffieloket is vanaf 4 en 5 april alle zon- en feestdagen geopend tussen 11.00 en 16.00 uur. Maak je een stop voor een coffee-to-throw, dan is ook een bezoek mogelijk aan onze winkel en werkplaats, waar uiteenlopend experiment plaatsvindt met lokale grondstoffen. Alles uiteraard volgens de geldende covid-richtlijn van het RIVM.
Wil je een bezoek aan de winkel en werkplaats liever vooraf reserveren? Dat kan door te mailen naar info@stichtingfabrikaat.nl. Adres: Oosterhoutsedijk 88 in Nijmegen-Noord.

Locatie
In januari stonden we klaar om te beginnen met de opbouw van onze nieuwe plek op de Zaligestraat. De vergunningen waren rond, de nutsvoorzieningen aangevraagd en de aannemer stond klaar. Door onverwachte ontwikkelingen, zoals niet-gesprongen-explosievenonderzoek, archeologisch onderzoek en dijkverzwarings-
werkzaamheden, hebben we noodgedwongen moeten besluiten om de bouwwerkzaamheden voor deze locatie even on hold te zetten. We willen er namelijk zeker van zijn dat we in goede samenwerking en onder passende condities over het gebruik deze culturele plek kunnen opbouwen. Gezien de tijdelijke aard van het gebruik en de onveilige situatie die door deze ontwikkelingen kan ontstaan, vinden we het niet reëel om nu op te bouwen. Bovendien willen we dat de investeringen, waar onder meer 300+ donateurs via onze crowdfunding aan hebben bijgedragen, maximaal worden benut.

We zijn nu met zowel de gemeente Nijmegen (locatie Zaligestraat) als ontwikkelaar BPD (toekomstig eigenaar huidige locatie Oosterhoutsedijk) in gesprek over samenwerking en om te kijken welke locatie het meest passend is. Een culturele ontmoetingsplek in Nijmegen-Noord gaat er wat ons betreft komen; we popelen om hier verder vorm aan te geven. Voor dit jaar betekent het dat we programma maken vanuit onze huidige locatie.

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?