Museum Het Valkhof trekt in voormalig ABN AMRO gebouw

Museum Het Valkhof trekt in voormalig ABN AMRO gebouw
Museum Het Valkhof neemt tijdelijk zijn intrek in het ABN AMRO gebouw aan het Keizer Karelplein. Gedurende de verbouwing van het museum opent het daar zijn deuren.


Museum Het Valkhof gaat verbouwen. Het pand wordt ingrijpend gerenoveerd en krijgt een toegankelijkere uitstraling. Ook de presentaties van de collecties worden vernieuwd.
Vanaf 1 oktober sluit het museum daarom tijdelijk de deuren van het pand aan het Kelfkensbos voor bezoekers. De benedenverdieping blijft tot het einde van het jaar nog wel open voor scholenbezoek.
Vanaf 1 maart 2023 manifesteert het museum zich in het voormalige ABN AMRO gebouw.
En in het voorjaar van 2025 opent het vernieuwde Museum Het Valkhof aan het Kelfkensbos.

Programma aan het Keizer Karelplein
Het museum zet het pand aan het Keizer Karelplein in als ontmoetingsplaats. Het ontvangt er bezoekers voor educatieprogramma’s, activiteiten, tijdelijke tentoonstellingen en manifestaties. Daarnaast biedt het werkplek aan de medewerkers.
In 2023 vindt hier onder meer de grote tentoonstelling Into the Black Hole i.s.m. de Radboud Universiteit plaats over zwarte gaten.

Programma in de stad
Het museum trekt in 2023 en 2024 ook Nijmegen in, en duikt op onverwachte plekken in de stad op met manifestaties die verschillende zintuigen zullen beroeren.

Laatste kans!
De omvangrijke museumcollectie verdwijnt in de verbouwingsperiode grotendeels in depot. Wie werken als de Godenpijler, het ruitermasker, het Nijmeegs uiltje of het Gezicht op Nijmegen van Jan van Goyen nog wil bewonderen, kan zich tot en met 30 september naar het museum spoeden.

Belangrijke data:

Vrijdag 30 september: laatste openingsdag aan het Kelfkensbos voor bezoekers
Vrijdag 23 december: laatste openingsdag aan het Kelfkensbos voor scholen
Woensdag 1 maart: start Museum Het Valkhof aan het Keizer Karelplein
Voorjaar 2025: opening vernieuwd museum aan het Kelfkensbos

Nieuws


Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?