De zesde uitvoering van Muur voor Talent is nu te zien!

De zesde uitvoering van Muur voor Talent is nu te zien!
De zesde uitvoering van Muur voor Talent is nu te zien. Stichting Derde Wal presenteert in samenwerking met ProRail de muur boven de Tunnelweg, vervaardigd door kunstenaars Anan Striker en André HZS. De zesde uitvoering van de Muur voor Talent is vanaf heden te zien boven de Tunnelweg aan de oostzijde van de tunnel. Dit jaar is het ontwerp van hedendaagse kunstenaars Anan Striker en André HZS gekozen. De muur is het resultaat van een samenwerking tussen gemeente Nijmegen, ProRail, stichting Derde Wal en de bewoners in de wijk.

De muurschildering is een hommage aan de Nijmegenaar en het volkslied van Gradus van Nimwegen (“al mot ik krupe”). Striker en HZS maken een duidelijke verwijzing naar de Nijmegenaar als harde werker en het idee dat hard werken loont. Het lied en de schildering verwijzen tevens naar de Sint Stevenskerk, door een schouder en arm af te beelden, die een omhelzing om de kerk symboliseert. De kunstenaars hebben zich tijdens de voorbereiding en vervaardiging van de muur opengesteld voor interactie met omwonenden en voorbijgangers om zo connectie met de omgeving te maken.

André HZS is een Nederlands-Molukse kunstenaar, curator en tatoeëerder. Hij houdt zich bezig met de grenzen en mogelijkheden van graffiti en street art. Anan Striker maakt sculpturen, tekeningen en schilderkunst en haalt inspiratie uit onder andere de voetbalcultuur, muziek en dichtkunst. Voor de Muur voor Talent zijn de kunstenaars intuïtief te werk gegaan. Ze hebben een schildering gemaakt met verschillende elementen, formaten en vlakken, waardoor de muur vanaf verschillende afstanden bekeken kan worden.

André HZS en Anan Striker werden voorgegaan door Feleon, Fiona Lutjenhuis, Jelle Slof, Gijs Scholten en Tess Kamoen. De locatie wordt onderhouden door stichting Derde Wal in samenwerking met ProRail.

Nieuws


Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?