Open Call: Hidden Editions | Gelderse makers

Open Call: Hidden Editions | Gelderse makers
Knust/Extrapool heeft een open call voor Hidden Editions, een nieuw project waarbij een boek tot stand komt door vijf afzonderlijke werkperiodes van vijf verschillende kunstenaars! Omdat we nog meer binding zoeken met onze lokale omgeving, is deze open call exclusief gericht aan Gelderse makers. Kunstenaars en vormgevers die werken en wonen in Gelderland willen we graag uitnodigen een voorstel in te dienen voor de open call.
 
Knust is als stencilwerkplaats verbonden aan kunstinstelling Extrapool, op regelmatige basis worden gezamenlijk gestencilde boeken en andere drukprojecten gerealiseerd en uitgebracht als onderdeel van het Extrapool programma. In het project Hidden Editions worden vijf kunstenaars uitgenodigd om kennis te komen maken in een korte werkperiode van 3 dagen, om te experimenteren en onderzoek te doen met de riso- en stencildruktechniek. Deze korte werkperiode maakt ruimte voor zelf drukken, het leren en onderzoeken van de druktechniek onder begeleiding van Knust. In overleg met de kunstenaar wordt een selectie gemaakt uit de prints én misprints, die zij hebben gemaakt om verder in oplage te drukken. De onderzoeksresultaten van alle kunstenaars worden bij elkaar gebracht tot één uitgave met onverwachte combinaties, het Hidden Editions boek.

In het voorstel zien we graag;
– een korte toelichting van een half A4 wat je in deze werkperiode wilt gaan maken
– met een selectie van 5 beelden van recent werk die aansluiten op wat je wilt gaan maken
– en een korte CV

Deadline voor het insturen van je voorstel is; maandag 1 maart 2021
Voor meer informatie mail: boekwerk@extrapool.nl
 
*De vijf werkperiodes zullen verspreid worden over het komende halfjaar in overleg met de gekozen kunstenaars, met het in acht nemen van de huidige maatregelen.

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?