What Are Men to Rocks and Mountains?

What Are Men to Rocks and Mountains?

9 jul tot 9 okt
Platform POST Van Oldenbarneveltstraat 63-A , 6512 AT Nijmegen

Kunstenaars:  Rocio Berenguer, Ingrid Burrington, Marjolijn Dijkman, Kordae Jatafa Henry, Nella Piatek, Melissa Schwarz, Louise Silfversparre
Curator: Lieke Wouters

In What Are Men to Rocks and Mountains? wordt geprobeerd grip te krijgen op het extractivisme; het winnen van natuurlijke hulpbronnen uit de aarde om als handelswaar te verkopen. Dominante narratieven hierover gaan voornamelijk over economische groei, digitale vooruitgang en duurzame innovatie. In de tentoonstelling worden ze ondermijnd door spirituele, magische en speculatieve perspectieven, die ruimte bieden voor de vaak onderbelichte verhalen over extractivisme.

De kunstwerken in What Are Men to Rocks and Mountains? zetten zich af tegen onze eindeloze zucht naar vernieuwing en controle, waar de winning van mineralen onlosmakelijk mee verbonden is. Ze beschouwen mineralen als onafhankelijke entiteiten die een stem krijgen in een wereld waarin de Westerse mens niet meer in het middelpunt staat. Want wat zijn mensen vergeleken met rotsen en bergen?

Platform POST is de gehele maand augustus gesloten i.v.m met de zomervakantie. Op donderdag 1 september gaan we weer open.
Cool Collection II

Cool Collection II

28 jan 2021 tot 14 aug
Museum Het Valkhof
Ayo | Singing Off-Key

Ayo | Singing Off-Key

3 jul tot 4 sep
Singular Art
Marena Seeling | Waalvisie

Marena Seeling | Waalvisie

16 jun tot 25 sep
Vief - Waalkade 66, 6511 XP Nijmegen
Wave: Moonshot part three

Wave: Moonshot part three

23 jul tot 30 sep
Museum Het Valkhof
Verstrengeld #3

Verstrengeld #3

4 mrt tot 31 okt
-

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?