PLAY PAUSE FORWARD

PLAY PAUSE FORWARD

13 nov tot 23 dec
Expo Bart Waalbandijk 14C, 6541 AJ Nijmegen

Expo Bart sluit 2021 af met het aller laatste programma op het Honigcomplex. Na acht jaar, meer dan 35 exposities en tientallen samenwerkingen met kunstenaars en organisaties, verlaten we de voormalige Bouillonblokjes- en Brintaruimte om plaats te maken voor de bouw van een nieuw stuk Nijmegen. Het einde van het Honigcomplex betekent gelukkig niet het einde van Expo Bart. Sterker nog: we staan aan het begin van een nieuw avontuur en zijn sneller terug dan jullie denken!

Vanaf 13 november dempen we alvast het licht om videokunst te kunnen tonen. PLAY PAUSE FORWARD is een driedelige expo, verspreid over zes weekenden: 
 
Frank & Michiel | Do Not Defeat
Za 13, zo 14, za 20 & zo 21 november

Het project Do Not Defeat, Do Not Fight Back, Do Not Surrender is een ode aan de menselijke imperfectie en een herwaardering van dagelijkse beslommeringen, middelmatigheid en doelloosheid. In een serie films reageren Frank en Michiel op de mensenrechten van Uzûpis (Vilnius, Litouwen), een grondwet die bestaat uit 41 regels. Do Not Defeat is een on-going project. De serie is pas compleet wanneer alle 41 regels gefilmd zijn. Tijdens de Biënnale Gelderland 2014 toonde Expo Bart de verfilming van regel 1 t/m 10.

Isabelle Wenzel
Za 27 & zo 28 november en za 4 & zo 5 december
 
Isabelle Wenzel maakt foto's waarop zij haar eigen lichaam voor de camera zet. Binnen de 10 seconden die de zelfontspanner haar toestaat, neemt zij een onmogelijke positie in en houdt deze vast tot de foto genomen is. De zoektocht naar de juiste pose en het wachten op het moment dat de camera heeft geklikt, is een voorstelling op zich. Isabelle is dat vast gaan leggen op video. Wij zien nu niet alleen meer de sculpturale kwaliteiten van haar lichaam, maar zijn ook getuige van hoe Isabelle beweegt en veel dynamischer dan ooit een relatie aangaat met de bewust gekozen omgeving.

Thijs Linssen | Het Atelier
Za 11, zo 12, za 18 & zo 19 december

In de video 'Het Atelier' van Thijs Linssen zien we hoe zijn werkruimte in één chaotische massa verandert. Een werk dat hij maakte naar aanleiding van de gedwongen verhuizing uit zijn atelier terwijl een nieuwe plek nog niet voorhanden was. Door de onzekerheid wel of geen werkplek te hebben én het begin van de Covid-pandemie, kwam eigenlijk alles in Thijs zijn leven op losse schroeven te staan. Dit was de aanleiding tot het maken van een performance die tijdens de lock-down, live aan publiek getoond werd. Deze video is daar het resultaat van.
PLAY PAUSE FORWARD

PLAY PAUSE FORWARD

13 nov tot 23 dec
Expo Bart
Stadstekenaar Nijmegen

Stadstekenaar Nijmegen

31 aug tot 31 dec
The Big Draw @ Schouwburg - Keizer Karelplein 32H, 6511 NH Nijmegen
Muur voor Talent 2021 | Feleon

Muur voor Talent 2021 | Feleon

19 nov tot 31 dec
Derde Wal -
Horizon

Horizon

15 okt tot 2 jan 2022
Museum Het Valkhof
From Beuys to Eternity

From Beuys to Eternity

1 nov tot 9 jan 2022
Museum Het Valkhof -
Casper Prager @ VIEF

Casper Prager @ VIEF

28 nov tot 16 jan 2022
Singular Art @ Vief -
Hout, zand, bont & diefstal

Hout, zand, bont & diefstal

10 dec tot 16 jan 2022
POPOP
Hedendaagse sieraden

Hedendaagse sieraden

7 nov tot 16 jan 2022
Galerie Marzee
Compost: (Un)becoming

Compost: (Un)becoming

11 dec tot 16 jan 2022
POST
Langs de Waal

Langs de Waal

5 nov tot 1 feb 2022
Besiendershuis
Lawine!!! | Oscar Peters

Lawine!!! | Oscar Peters

7 jun tot 27 mrt 2022
Museum Het Valkhof
Cool Collection II

Cool Collection II

28 jan tot 4 apr 2022
Museum Het Valkhof

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?