Symbiosis Series | Isabel Cavenecia & Shani Leseman

Symbiosis Series | Isabel Cavenecia & Shani Leseman

23 mrt t/m 9 jun
POST Van Oldenbarneveltstraat 63-A , 6512 AT Nijmegen

Welke onzichtbare werelden liggen in ons onderbewustzijn verscholen? 

De kunstwerken van Isabel Cavenecia en Shani Leseman ontstaan vanuit dat wat er innerlijk in hen omgaat. Beide kunstenaars werken veelal intuïtief, om iedere vorm van voorbedachte ideeën uit de weg te gaan. Dat uit zich vaak in schilderijen van acryl en olieverf, keramische sculpturen en tekeningen van softpastel. Kunstwerken vol symboliek, waarin handen, boten, spiegels, poorten en dieren je leiden naar andere werkelijkheden. Zoals parallelle werelden, het hiernamaals maar ook werelden die door de onze heen lopen; de wereld van je dromen, geesten, dingen die je niet fysiek in onze wereld ziet. 

Cavenecia en Leseman zijn geïnteresseerd in het spirituele: dat wat niet altijd in woorden te vatten is, maar wat je wel kunt ervaren door in contact te zijn met je zesde zintuig of derde oog. Van kaartleggers die de toekomst voorspellen tot talismannen met magische krachten. Maar ook het sjamanisme, magie, buitenlichamelijke ervaringen beïnvloeden hun kunstpraktijk. Daarnaast zijn ze geïnteresseerd in astraal reizen (het reizen naar parallelle universums) en de manieren om met de andere wereld in contact te komen. Bijvoorbeeld door te mediteren, seks, het innemen van psychedelische planten, geluidstrillingen en bovenal liefde.

Bij POST werken de kunstenaars samen aan een installatie waar onder andere reflecties, schaduwen en deuren te zien zijn. Het zijn uiteenlopende verbeeldingen van de verbinding met het spirituele en de innerlijke beleving naar voor ons onzichtbare werelden. Cavenecia en Leseman laten zien dat deze onzichtbare werelden naast elkaar kunnen bestaan. De tentoonstelling is een uitnodiging om tussen verschillende realiteiten te reizen. 

De naam Symbiosis Series is ontleend aan het fenomeen symbiose: het langdurig en in harmonie samenleven van twee of meer organismen van verschillende soorten, waarbij het samenleven op zich gunstig of zelfs noodzakelijk is. Binnen deze reeks tentoonstellingen worden kunstenaars gestimuleerd om de dialoog met elkaar aan te gaan, vergelijkbaar met het natuurlijke proces van symbiose. Het gaat om een interactie waarbij uitwisseling en samenwerking mogelijk zijn en waarbij de individuele praktijken worden hervormd. Het staat de kunstenaars vrij om te experimenteren, onderzoek te doen en hun modus operandi te veranderen. Het is een gezamenlijk proces waar kunstenaars die elkaar voorheen niet kenden ideeën of werkmethoden met elkaar uitwisselen en krachten bundelen. In Symbiosis Series VII zal werk te zien zijn van Shani Leseman en Isabel Cavenecia.

Wil je aanwezig zijn op de opening? Deze vind plaats op 22 maart. Meld je hier aan!
 Into the Black Hole

Into the Black Hole

17 okt 2023 t/m 21 apr
Valkhof Museum
ROOM OF POSSIBILITIES

ROOM OF POSSIBILITIES

7 mrt t/m 21 apr
Expo Bart
Both Sides

Both Sides

29 mrt t/m 21 apr
LangeHezel46
Mini Mall Movement

Mini Mall Movement

12 mei t/m 30 jun
POPOP

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?