Nucleus of Capital

Nucleus of Capital

17 apr tot 16 mei
POST Van Oldenbarneveltstraat 63-A , 6512 AT Nijmegen

Kunstenaar: Nina Støttrup Larsen
Curator: Anna Bitkina
Locatie: Online & POST Nijmegen


Nucleus of Capital toont de afgeschermde verbanden tussen enerzijds Frankrijk en de EU, en anderzijds de CFA-Frank. De CFA-Frank is de officiële munteenheid in veertien Afrikaanse staten, opgezet door Frankrijk in 1945. Terwijl veel Europese koloniale machten hun monetaire controle beëindigden toen de koloniën onafhankelijk werden in de jaren vijftig en zestig, is Frankrijk tot op de dag van vandaag monetaire processen grotendeels blijven beheren en besturen. De tentoonstelling streeft ernaar om de afgeschermde lijnen van het koloniale financiële beleid te traceren, die zowel in bankbiljetten als in grondgebied zijn uitgetekend.

Online publiek programma
POST organiseert een online publiek programma bij Nucleus of Capital. Tijdens een Art Mediation sessie op zondag 16 mei neemt Wanda Rinske je mee langs de werken van de expositie. Op woensdag 19 mei kun je bij Sounds reflecteren op Nucleus of Capital aan de hand van zelfgekozen muzieknummers die je doen denken aan het thema. Ook volgen er gesprekken, discussies en een leesgroep over onuitgesproken verhalen over de sociale en economische geschiedenis van Europa, het koloniale verleden en historische sporen die zijn ingebed in alledaagse processen. Hou onze website en sociale media in de gaten voor het volledige programma!
 
De expositie is vooralsnog niet open voor publiek door de lockdown, maar zodra dit mogelijk is maken wij dit kenbaar via onze kanalen. Wel zijn beeld en video's op de website te bekijken.

Art Mediation
16.05.2021, 14.00-15.30 uur
Tijdens een Art Mediation sessie neemt kunstenaar Wanda Rinske je mee op een reis langs verschillende manieren om naar kunst te kijken en erover te praten. Samen duiken we in de tentoonstelling Nucleus of Capital, terwijl Wanda verschillende manieren deelt om verhalen, associaties, connecties en ideeën tussen kijkers uit te wisselen. Meld je aan via gerda@platformpost.nl, o.v.v. Aanmelding Art Mediation.

POST Sounds
19.05.2021, 20.00-21.30 uur
Sounds is een publiek programma van POST, waarin we door middel van muzieknummers en verhalen reflecteren op kunstwerken. Doe mee aan onze virtuele bijeenkomst en deel muziek aan de hand van Nucleus of Capital. Dit kan een nummer zijn dat je aan een van de kunstwerken doet denken, of een gevoel vastlegt dat het hoofdthema weerspiegelt: machtsstructuren die verbonden zijn aan kapitaal. POST Sounds wordt gehost door educator en schrijfster Gerda van de Glind en muziektherapeut Christina Santaka. Meld je aan via gerda@platformpost.nl, o.v.v. Aanmelding Sounds.
Nucleus of Capital

Nucleus of Capital

17 apr tot 16 mei
POST
Big Draw Extended | KRA! gaat door | Astrid Mulder

Big Draw Extended | KRA! gaat door | Astrid Mulder

24 apr tot 29 mei
Papengas 6 -
De Pest

De Pest

25 feb tot 11 jul
Museum Het Valkhof
Cool Collection II

Cool Collection II

28 jan tot 31 dec
Museum Het Valkhof

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?