Niemand in het Bijzonder | De Jong & De Witte

Niemand in het Bijzonder | De Jong & De Witte

16 apr tot 23 mei
Expo Bart Waalbandijk 14C, 6541 AJ Nijmegen

Op ontdekkingstocht in het huis van een onbekende. Wat voor leven zou hij hebben geleid? Wat vertellen zijn spullen over hem?

Na het overlijden van een buurman zonder nabestaanden realiseerden DeJong&DeWitte zich hoe weinig ze – op een paar aannames na – van hem wisten. 'Zijn leven en dood waren niemand opgevallen. Een pijnlijk besef, maar ook herkenbaar voor velen. Iedereen kan zich de vraag stellen: in hoeverre kennen wij elkaar?'

Achter iedere voordeur speelt zich een ander leven af. 'Niemand in het Bijzonder' laat je in dat andere leven stappen. In een huiselijke installatie nemen de makers je met filmbeelden, ensceneringen en geleid door een voice-over mee door verschillende kamers. De installatie maakt ons bewust van de onbekende ander. Van de buurman, van wie we slechts gescheiden zijn door een muur. Van de bezoeker na jou, voor wie je een boodschap achterlaat. Of van het onbekende in jezelf, dat meestal ongezien blijft.

Via www.expobart.nl reserveer je jouw tijdslot. Je mag met maximaal 4 personen per tijdslot komen. De tentoonstelling is open op vrijdag t/m zondag, tussen 12.00 en 17.00 uur. De installatie is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Duur ca. 40 minuten. Gesproken taal: Nederlands.
Nucleus of Capital

Nucleus of Capital

17 apr tot 16 mei
POST
Big Draw Extended | KRA! gaat door | Astrid Mulder

Big Draw Extended | KRA! gaat door | Astrid Mulder

24 apr tot 29 mei
Papengas 6 -
De Pest

De Pest

25 feb tot 11 jul
Museum Het Valkhof
Cool Collection II

Cool Collection II

28 jan tot 31 dec
Museum Het Valkhof

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?