Muur voor Talent 2021 | Feleon

Muur voor Talent 2021 | Feleon

19 nov tot 31 dec
Derde Wal -

Op 19 november om 14.00 uur presenteert stichting Derde Wal de vijfde uitvoering van Muur voor Talent. Ieder jaar mag een veelbelovende jonge kunstenaar zich uitleven op een monumentale muur boven de tunnel onder het centraal station van Nijmegen. In samenspraak met de buurt, de gemeente en ProRail ontstaat hier jaarlijks een kunstwerk wat door duizenden dagelijkse passanten gezien gaat worden. Dit jaar kwam Feleon (Fernando Leon) als winnaar uit de open call. Deze in Arnhem gestation eerde ontwerper en kunstenaar heeft al over de hele wereld muurschilderingen mogen maken, van New York tot Kassel. Met zijn herkenbare, tekenfilm achtige stijl wenst hij de stad 'Good Vibes' toe na een jaar wat werd getekend door een verlammende pandemie.

Hij wil met zijn muurschildering een positieve reactie geven op de negativiteit van de afgelopen periode. Een jaar waarin behalve een sluimerende angst voor de toekomst ook de polarisatie tussen verschillende groepen leek te verergeren. Feleon vond het daarom tijd voor een opgewekte boodschap van verbroedering. Hij schilderde een afbeelding waarin honden en katten, slangen, appels en mensen uit alle categorieën een harmonieuze eenheid vormen. Activisme, groei en eenheid lijken de hoofdthema's. Het is een opgewekt geheel waarin hij speelt met symbolische tegenste llingen. Daarmee lijkt hij te willen zeggen dat we elkaar nodig hebben, ondanks of misschien juist vanwege onze verschillen. Dat we contact moeten blijven maken met elkaar, zelfs als isolatie en afstand het devies zijn.

'Good Vibes' is een ritmisch beeld wat ongeacht het tempo van het publiek begrepen kan worden. Of je nu in de auto voorbij sjeest, even stil staat in het verkeer, of er toevallig langs wandelt, iedereen zou iets van Feleon's boodschap moeten kunnen oppikken. Hij vind het belangrijk dat zijn werk niet te sturend is, dat de toeschouwer zich vrij voelt een eigen verhaal te maken van de dingen die er te zien zijn. Zijn stijl en beeldtaal passen bij de intuïtieve manier waarop hij hoopt dat mensen zijn werk ervaren. De precieze betekenis van ieder element en karakter blijft in het midden maar de 'goede vibraties' zouden voor iedereen voelbaar moeten zijn.

Feleon's werk is te voet het beste te zien vanaf de parkeerplaats aan de oude heselaan, ter hoogte van Vissers meubelen. Het werk zal een jaar te zien zijn, waarna een nieuwe kunstenaar de kans krijgt een werk voor de stad te maken. Feleon werd voorgegaan door Fiona Lutjenhuis, Jelle Slof, Gijs Scholten en Tezz Kamoen. De open call voor de volgende editie van Muur voor Talent start op medio 2022. Dit project wordt ondersteund door de Gemeente Nijmegen, het Mondriaanfonds en de Provincie Gelderland. De locatie wordt onderhouden door stichting Derde Wal in samenwerking met Prorail.
PLAY PAUSE FORWARD

PLAY PAUSE FORWARD

13 nov tot 23 dec
Expo Bart
Stadstekenaar Nijmegen

Stadstekenaar Nijmegen

31 aug tot 31 dec
The Big Draw @ Schouwburg - Keizer Karelplein 32H, 6511 NH Nijmegen
Muur voor Talent 2021 | Feleon

Muur voor Talent 2021 | Feleon

19 nov tot 31 dec
Derde Wal -
Horizon

Horizon

15 okt tot 2 jan 2022
Museum Het Valkhof
From Beuys to Eternity

From Beuys to Eternity

1 nov tot 9 jan 2022
Museum Het Valkhof -
Casper Prager @ VIEF

Casper Prager @ VIEF

28 nov tot 16 jan 2022
Singular Art @ Vief -
Hout, zand, bont & diefstal

Hout, zand, bont & diefstal

10 dec tot 16 jan 2022
POPOP
Hedendaagse sieraden

Hedendaagse sieraden

7 nov tot 16 jan 2022
Galerie Marzee
Compost: (Un)becoming

Compost: (Un)becoming

11 dec tot 16 jan 2022
POST
Langs de Waal

Langs de Waal

5 nov tot 1 feb 2022
Besiendershuis
Lawine!!! | Oscar Peters

Lawine!!! | Oscar Peters

7 jun tot 27 mrt 2022
Museum Het Valkhof
Cool Collection II

Cool Collection II

28 jan tot 4 apr 2022
Museum Het Valkhof

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?