Mini Mall Movement

Mini Mall Movement

12 mei t/m 30 jun
POPOP Passage Molenpoort 4, 6511HV Nijmegen

’Mini Mall Movement' is een expositie van de groep Parcours, die bestaat uit Peter Krynen, Judith Reijnders, Joke Beltman en Chantal van Lieshout. 

Vanuit het POPOP-team vinden er tijdens deze opening maar liefst twee live performances plaats. Performers: Elky Rosa Gerritsen en Danielle Brans. 

In de eerste instantie nodigde POPOP Peter Krynen uit voor deze eerste expositie in de Molenpoort. Hij vond de ruimte wel erg groot en greep dit aan voor een vervolg op de expositie van Parcours ’Take Me to the Pinball River’, die te zien was in oktober 2023 bij W139 in Amsterdam. POPOP werd nog enthousiaster, waarop hij Judith Reijnders, Joke Beltman en Chantal van Lieshout uitnodigt om weer samen een nieuw parcours te maken, dit keer in de Molenpoort in Nijmegen, een expositie met de naam ’Mini Mall Movement’. 

Parcours:
’Als ballen in een flipperkast die door elkaar andere richtingen op geduwd worden, zo zet onze samenwerking een beweging in gang. Vanuit onze eigen interesses en werkwijze zoeken we verbinding in het speelse en onderzoekende in uiteenlopende materialen. Afzonderlijke kunstobjecten en ingrepen in de ruimte vragen op een eigen manier aandacht. Het parcours zal werken als generator voor onze fantasie en spel, en daarna voor die van de bezoekers.

Het traject ontstaat op organische wijze tijdens de opbouw: een stormbaan van kunstwerken als een wereld vol verwondering, prikkels en humor, waar mensen met een grote glimlach uitrollen, terwijl ze zich afvragen wat hun net overkomen is.

Uitgangspunten voor het parcours zijn o.a. 2D-3D vloerschilderingen, flipperkasten, kartonfeesten, opblaasbeelden, kleine video’s, zoals bij ’Take Me to the Pinball River’ in oktober 2023 bij w139 in Amsterdam en het parcours dat Beltman en Van Lieshout in 2022 maakten bij expositieruimte P–OST in Arnhem. Een cakewalk op de kermis en een wandeling in het park waren het uitgangspunt voor deze verrassende grote installatie, die was opgebouwd uit ruimtelijk en kinetisch werk en kleine video’s.’

Opening zondag 12 mei 15:00 uur. Verder geopend vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 13:00-17:00 uur.
I AM ALL HERE

I AM ALL HERE

9 mei t/m 18 aug
Expo Bart
VUUR

VUUR

16 jun t/m 28 jul
De Nieuwe Gang
Zomerexpositie Nijmegen

Zomerexpositie Nijmegen

27 jun t/m 31 aug
Galerie Zeven Zomers
Ever Ending

Ever Ending

29 jun t/m 29 sep
POST

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?