I AM ALL HERE

I AM ALL HERE

9 mei t/m 18 aug
Expo Bart Waalplein 6, 6541 AX Nijmegen

I AM ALL HERE
BAS KOSTERS
9 mei t/m 30 juni: Open Atelier
4 juli t/m 18 augustus: Expositie


De studio van Bas Kosters staat bomvol met bonte kunstwerken, kringloopvondsten, uitpuilende kledingrekken en kleurrijk inspiratiemateriaal. Die vertrouwde werkplek in Amsterdam Noord laat Bas tijdelijk achter zich in een zoektocht naar persoonlijke transformatie bij Expo Bart op het NYMA-terrein. Vanaf 9 mei werkt Kosters hier aan een groeiende kunstinstallatie van grote schilderijen en wandkleden. Tijdens deze open atelier periode is publiek welkom om het maakproces van dichtbij te komen bekijken en zijn er allerlei live events en workshops om aan deel te nemen.
 
De creaties van kunstenaar en ontwerper Bas Kosters vormen een kleurrijke en alsmaar groeiende wereld. Textiel, grafische kunst, schilderijen, soft sculptures of keramiek; welke kunstvorm Bas ook gebruikt, zijn beeldtaal blijft herkenbaar. Zijn werk is cartoonesk, humoristisch, erotisch en schurend. “Mensen denken vaak dat mijn werk luid en expressief is, maar het is ook introvert en ingetogen,” vertelt Bas. “Ik streef naar zachtheid, en denk dat ik met mijn werk een veilige plek creëer voor de menselijke emotie.” Zijn kunstwereld wordt bewoond door allerlei steeds terugkerende speelse figuren, waarmee hij persoonlijke en maatschappelijke thema’s verbeeldt.
 
Het hoofd van Bas duikt soms ook op in zijn eigen kunstwerken. Zo werkt hij al meer dan 20 jaar aan de fotoserie Close Up Project: intieme zelfportretten. Nu borrelt bij hem de vraag op: in hoeverre is een kunstenaarsportret interessant voor een toeschouwer?  Bas transformeert zijn fotoportretten en oude kledingstukken tot een wandkleed: The Son. “Dit werk gaat over de band tussen mij en mijn ouders,” legt hij uit. “Het verbeeldt thema’s zoals herdenken, vereren, connectie, eenzaamheid, liefde en vergankelijkheid.” De wandkleden maakte Bas ter ere van zijn overleden vader en moeder en belichamen de overdrachtelijke kracht van textiel. In zowel The Son als I Am All Here spelen het uitdrukken en transformeren van jezelf als individu een rol, en tegelijkertijd je verbondenheid met anderen.
 
Bas organiseert verschillende events tijdens zijn werperiode in Nijmegen. Doe bijvoorbeeld mee aan de workshop ‘How I See Myself’ waarbij je een zelfportret maakt op een wandkleed of klets samen met senioren over Bas zijn werk tijdens Kunstklets X Club Goud.
Bas:  “Door het bundelen van maakenergie stuur je een positieve kracht de wereld in. De kracht van maken en van liefdevolle aandacht aan iets besteden is zó belangrijk. Ik denk dat de wereld dat echt nodig heeft.”
I AM ALL HERE

I AM ALL HERE

9 mei t/m 18 aug
Expo Bart
VUUR

VUUR

16 jun t/m 28 jul
De Nieuwe Gang
Zomerexpositie Nijmegen

Zomerexpositie Nijmegen

27 jun t/m 31 aug
Galerie Zeven Zomers
Ever Ending

Ever Ending

29 jun t/m 29 sep
POST

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?