Jochem Rotteveel X Elliot Collective

Jochem Rotteveel X Elliot Collective

18 sep 2021 tot 7 nov 2021
Expo Bart Waalbandijk 14C, 6541 AJ Nijmegen

Toen beeldend kunstenaar Jochem Rotteveel de vraag kreeg met welke andere discipline hij zou willen samenwerken in de projectruimte van Expo Bart, wist hij direct: mode. Joline Kwakkenbos en Britt Liberg, bundelden recentelijk hun krachten als Elliot Collective én koesterden al jaren de wens om met andere disciplines binnen de beeldende kunst samen te werken. 'Wij willen mode in een andere context plaatsen.'

Kunst en mode lijken soms gescheiden werelden. Als je de gebaande paden volgt, zou een samenwerking al snel uitmonden in een modeshow met Jochems werk als decor. Bij dit project wilde het trio een experiment aangaan om te zien waar een cross-over tussen beeldende kunst en mode hen zou brengen.

Om elkaars materiaal en werkwijze te leren kennen, volgde een reeks werksessies in hun beider ateliers. De daar gemaakte schetsen werkten ze uit bij Expo Bart in vijf ruimtelijke sets. Murals (muur'schilderingen') en kledingontwerpen lopen in elkaar over, tot je soms bijna niet meer ziet waar het werk van de een eindigt en dat van de ander begint. De installaties roepen steeds nieuwe vragen op. Kan mode plaatsgebonden zijn? En kun je kunst dragen of een mural aantrekken?

Act of Color opent op 18 september om 19.00 uur tijdens de Nijmeegse Kunstnacht en is daarna nog te zien tot en met 24 oktober. Op de Nijmeegse Kunstnacht is Act of Color alleen toegankelijk met een ticket

The Final Act bij Expo Bart
Deze expo wordt afgesloten met een live performance, waarin zeven dansers de installaties tot leven wekken. Textiel en folie worden een verlengde van het lichaam, dat met beweging de perceptie van het kunstwerk beïnvloedt en kleuren toevoegt aan de compositie of juist wegneemt.

Je bent van harte uitgenodigd om deze performance te komen bekijken op zondag 7 november om 15 uur.  De toegang is gratis en reserveren is niet nodig. Duur performance: ca 30 min.
Cool Collection II

Cool Collection II

28 jan 2021 tot 14 aug
Museum Het Valkhof
Ayo | Singing Off-Key

Ayo | Singing Off-Key

3 jul tot 4 sep
Singular Art
Marena Seeling | Waalvisie

Marena Seeling | Waalvisie

16 jun tot 25 sep
Vief - Waalkade 66, 6511 XP Nijmegen
Wave: Moonshot part three

Wave: Moonshot part three

23 jul tot 30 sep
Museum Het Valkhof
Verstrengeld #3

Verstrengeld #3

4 mrt tot 31 okt
-

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?