Im Frage | Collectie Delissen

Im Frage | Collectie Delissen

28 nov 2020 tot 21 mrt
Museum Het Valkhof Kelfkensbos 59, 6511 TB Nijmegen

Museum Het Valkhof sluit helaas weer tijdelijk zijn deuren.

Veel mensen houden van kunst, een aantal daarvan verzamelt kunst, een klein deel verzamelt kunst van jonge kunstenaars, en slechts een enkeling kan daar gepassioneerd over vertellen. De Nijmeegse kunstverzamelaar Frank Delissen is zo iemand. Museum Het Valkhof laat vanaf 28 november de parels uit zijn collectie zien. Bijeen gebracht in het museum spreekt daar zin in avontuur uit, oog voor jong aanstormend talent en een voorliefde voor abstractie. 

Een passie voor ontdekken en verzamelen
De expositie Im Frage is een ode aan het verzamelen van kunst; aan het nemen van tijd en rust om over de essentie van kunst en de ambities van de kunstenaar na te denken. “Blijft het boeien, dan is het goed. Een kunstwerk moet je niet direct kunnen doorgronden” aldus Delissen. Zijn verzameling laat een oog voor detail zien en voor een abstractie die vaak gevoed wordt door een verhaal. Een cirkel op een bedauwd raam blijkt een nauwlettend geschilderd doek te zijn, een ogenschijnlijk verfrommeld portret is een intrigerend sculptuur. Zo wordt de kijker steeds opnieuw op een ander been gezet.

Im Frage toont de talentvolle kwaliteiten van jonge kunstenaars. De verzamelaar is geïntrigeerd door hun onbegrensde manier van creëren en hun voorliefde voor immateriële waarden. Met veel plezier hevelt hij zijn verzameling tijdelijk over naar het museum en hoopt de bezoekers niet alleen te enthousiasmeren voor deze frisse hedendaagse kunst, ook voor het verzamelen an sich. Het omringd zijn door kunst maakt je iedere dag weer blij.
Im Frage | Collectie Delissen

Im Frage | Collectie Delissen

28 nov 2020 tot 21 mrt
Museum Het Valkhof
Renée Bus | A Fool’s Display

Renée Bus | A Fool’s Display

1 mrt tot 30 apr
Singular Art
De Pest

De Pest

25 feb tot 30 mei
Museum Het Valkhof
Cool Collection II

Cool Collection II

28 jan tot 31 dec
Museum Het Valkhof

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?