IK IS EEN EEND | Annelein Pompe

IK IS EEN EEND | Annelein Pompe

18 dec 2022 tot 28 jan
Kunstmagazijn Kanunnik Mijllinckstraat 1-3, 6525 WS Nijmegen

Van 18 december tot en met 29 januari 2023 transformeert de expositieruimte in Kunstmagazijn wederom in een magische wereld. Gluur je dan in de winterkou door de winkelramen, dan zal een bont gezelschap je aandacht trekken. Kom dan binnen en neem plaats in het warme nest tussen de eenden, die hier tijdelijk hun verblijfplaats hebben.

Schrijver, kunstenaar en filmmaker Annelein Pompe ging naar school in Nijmegen, studeerde Beeld & Taal op de Rietveld academie in Amsterdam, vertrok naar Gent en woont momenteel in Brussel. Ze schrijft poëzie en verhalen, maakt films zoals De Schaduwwerkers die momenteel in diverse bioscopen door heel Europa getoond wordt én ze schildert eenden. Heel veel eenden. Deze bonte verzameling prachtig geschilderde vogels komt nu naar Nijmegen in de expositieruimte van Kunstmagazijn.

De vogelportretten die Annelein Pompe schildert, spreken voor zichzelf. Ze zijn allen herkenbaar. Alle vogels hebben een voornaam, die ze delen met de persoon voor wie ze zijn gemaakt. Ook hebben ze een achternaam, de maand en het jaar waarin ze door de kunstenaar zijn overhandigd. Elke vogel krijgt een eigen ‘jasje’, een lijst waarin ze zich comfortabel voelen.

Opening: zondag 18 december
Inloop: 14.30 uur
Openingswoord: 15.00 uur door dichter, performer en actrice Roberta Petzoldt
Complexiteit en eenvoud

Complexiteit en eenvoud

7 jan tot 19 feb
De Nieuwe Gang
van oud en nieuw en jong en oud

van oud en nieuw en jong en oud

14 jan tot 19 feb
LangeHezel46
Bijna Niets | Frida Berntsen

Bijna Niets | Frida Berntsen

26 jan tot 4 mrt
RUIS
Lonely lands | Mirthe Scheifes

Lonely lands | Mirthe Scheifes

11 feb tot 4 mrt
Kunstmagazijn

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?