FOLLY FACTORY | Marleen Sleeuwits & Cindy Bakker

FOLLY FACTORY | Marleen Sleeuwits & Cindy Bakker

5 jun tot 15 aug
Expo Bart Waalbandijk 14C, 6541 AJ Nijmegen

Het Honigcomplex in Nijmegen ademt industriële geschiedenis, je kunt er de bouillonblokjes nog ruiken. Hoe zou de fabriek eruitzien als hij nog in gebruik was? Met een gedeelde fascinatie voor 'lopende band-esthetiek' laten Marleen Sleeuwits en Cindy Bakker hun fantasie de vrije loop en geven in de projectruimte van Expo Bart vorm aan een imaginaire fabriek anno 2021. 

Hun eerste ideeën roepen direct een levendig beeld op: 'Herhalingen van vormen en een explosie van kleuren. Zoals productielijnen waar alles knalroze en mintgroen is en iedereen dezelfde hoedjes draagt. Of de buizen die in Charlie and the Chocolate Factory snoep wegschieten naar een volgende afdeling en waar elke logica lijkt te ontbreken.' Hun fabrieksinterieur houdt zo het midden tussen de ogenschijnlijk eenvoudige beeldtaal van Cindy, die met kleur en vorm herkenning oproept, en de foto's van Marleen, waarin de alledaagse ruimte wordt omgevormd tot een complexe realiteit.

Bij Expo Bart komen hun visies samen in een gestileerde opslag van kleurrijke verpakkingen, zorgvuldig gemaakte objecten met een sculpturale kwaliteit, een wirwar van rollenbanen en buizen.

'We willen iets blootleggen dat je normaalgesproken niet ziet, maar wel herkent. Dat wil niet zeggen dat de installatie zich meteen laat doorgronden; het mysterie dat ons afzonderlijke werk al in zich heeft, wordt in de combinatie alleen maar groter. Het is aan de toeschouwer om dat te ontrafelen.' Kijk je naar een foto of een schilderij; een machinaal vervaardigd of handgemaakt object? Op deze zoektocht loopt de expositietitel spelenderwijs vooruit.
Folly Factory roept associaties op met een fabriek waarvan je niet weet wat er geproduceerd wordt en zelfs niet wat de functie ervan is.

Op zondag 6 juni zijn Cindy en Marleen aanwezig van 12 tot 17 uur. Het is niet nodig om te reserveren voor deze expositie. Expo Bart is van donderdag t/m zondag geopend tussen 12.00 en 17.00 uur. Je kunt dus weer spontaan langskomen!
Er is weer ruimte voor kunst!

Er is weer ruimte voor kunst!

12 jun tot 27 jun
De Nieuwe Gang
Extratool x Hidden Editions

Extratool x Hidden Editions

26 jun tot 27 jun
Extrapool
Hedendaagse sieraden

Hedendaagse sieraden

30 mei tot 11 aug
Galerie Marzee
De Pest

De Pest

25 feb tot 22 aug
Museum Het Valkhof
Suffering Matters, festival voor groot en klein leed

Suffering Matters, festival voor groot en klein leed

1 aug tot 5 sep
Stevenskerk -
Lawine!!! | Oscar Peters

Lawine!!! | Oscar Peters

7 jun tot 27 mrt 2022
Museum Het Valkhof
Cool Collection II

Cool Collection II

28 jan tot 4 apr 2022
Museum Het Valkhof

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?