Feestelijke opening Fabrikaat

Feestelijke opening Fabrikaat

26 mrt
Fabrikaat Zaligestraat 10, 6663 KR Nijmegen

UITNODIGING OPENING

Zondag 26 maart | 15.00 – 18.00 uur | Zaligestraat 10 Lent

Op zondag 26 maart is de feestelijke opening van Fabrikaat op haar nieuwe locatie. Ze openen vanaf dan de deuren van de werkplaats, winkel, café en buitenterras, waar koffie en taart wordt geserveerd op servies van klei uit directe omgeving.
 
In het nieuwe stedelijke gebied ten noorden van de rivier de Waal laten ze zien wat mogelijke innovatieve toepassingen zijn van lokale grondstoffen zoals rivierklei, zoetwatermossel en kwartssteen. Deze zijn terug te zien in zowel het interieur als het servies. Fabrikaat is een plek voor ontmoeting: met elkaar en met het veranderende landschap.
 
Tijdens de opening wordt het nieuwe werk van architect Erno Langeberg (EL Studio) en beeldend kunstenaar Robbert van der Horst gepresenteerd, waar zij in opdracht van Fabrikaat en met steun van BPD Cultuurfonds en de gemeente Nijmegen de afgelopen twee jaar aan hebben gewerkt. Tevens is de nieuw ontwikkelde bekerpers voor de circulaire koffiebeker van rivierklei te bewonderen, ontwikkeld door studio MBB. En kan je een miniworkshop volgen en zien hoe we printen met rivierklei.
 
De feestelijke opening is op 26 maart van 15:00 tot 18:00 uur.
Om 15:15 uur is het officiële openingsmoment.
Lonely lands | Mirthe Scheifes

Lonely lands | Mirthe Scheifes

11 feb tot 25 mrt
Kunstmagazijn
van stip tot lijn en terug

van stip tot lijn en terug

4 mrt tot 26 mrt
LangeHezel46
A landscape within

A landscape within

5 mrt tot 16 apr
De Nieuwe Gang

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?