Ever Ending

Ever Ending

29 jun t/m 29 sep
POST Van Oldenbarneveltstraat 63-A , 6512 AT Nijmegen

Het einde van de wereld wordt vaak verbeeld als een verlaten, grauwe stad met vervallen gebouwen waar het onkruid de brokstukken overneemt en tussen de scheuren in het asfalt groeit. Het is een apocalyps zoals we ze ook vaak in films zien, een fictief scenario waarin een bijna esthetisch einde van de wereld wordt geschetst. Hoe realistisch is dit beeld? Kunnen we de huidige staat van de wereld zien als een apocalyps?

In een wereld van klimaatrampen, pandemieën en oorlogen ziet Ever Ending het einde ervan niet als een enkelvoudige of lineaire gebeurtenis. Welke werelden worden verdrongen als we enkel de Hollywood-variant van de apocalyps vertellen? Wat komt er aan het licht als we gebeurtenissen uit de geschiedenis in de context van de apocalyps plaatsen?

In de tentoonstelling worden werken samengebracht die een caleidoscoop aan eindes tonen. Zonder doemscenario’s te willen schetsen kijken ze verder dan het dominante narratief van de apocalyps. Dwalend door ruïnes wordt de kwetsbare balans tussen dystopie en utopie verkend en krijgen vergeten werelden het woord. 

​Vanwege een zomerstop is POST gesloten van 1 augustus t/m 1 september.
I AM ALL HERE

I AM ALL HERE

9 mei t/m 18 aug
Expo Bart
VUUR

VUUR

16 jun t/m 28 jul
De Nieuwe Gang
Zomerexpositie Nijmegen

Zomerexpositie Nijmegen

27 jun t/m 31 aug
Galerie Zeven Zomers
Ever Ending

Ever Ending

29 jun t/m 29 sep
POST

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?