Compost: (Un)becoming

Compost: (Un)becoming

11 dec tot 16 jan 2022
POST Van Oldenbarneveltstraat 63-A , 6512 AT Nijmegen

Talentontwikkelingstraject Interactions
Interactions is een talentontwikkelingstraject van POST, waarbij het uitwisselen van perspectieven, werkmethodes en kennis centraal staat. Makers en denkers vanuit verschillende disciplines werken samen aan een zelf vormgegeven eindpresentatie rondom een centraal thema.
De focus van het programma is om de individuele praktijk van elke deelnemer te stimuleren binnen een collectief kader. Het traject wordt gecoördineerd door Marieke Folkers.

Compost: (Un)becoming
In het traject van 2021 vertrok de groep vanuit het idee van compost. Compost bevindt zich continu in een staat van transformatie en is een dynamisch levend proces. Het is een microsysteem in zichzelf, dat voeding biedt aan een groter macrosysteem. De mens heeft een onmiskenbare rol in deze wisselwerking. Wat wij aan onze compost toevoegen keert uiteindelijk weer terug naar de aarde. Binnen compost zijn er oneindige verbindingen: tussen verleden, heden en toekomst, tussen micro en macro, mens en aarde, leven en dood. Deze wisselwerkingen kun je metaforisch terugvinden bij de Interactions-deelnemers. Elk werk is een inkijkje in hun persoonlijke binnenruimte. Tegelijkertijd voedt elk werk, elk individu, elk verhaal, het grotere geheel van het collectief.

Mario Sergio Alvarez (1993, CU) is een Cubaanse kunstenaar die in Nederland woont. Zijn belangrijkste interesse als kunstenaar is context, dat een terugkerend thema is in al zijn werken. In het bijzonder de manier waarop deze politieke en culturele spanningen in de samenleving creëert. Maar ook de manier waarop context vorm geeft aan het concept van ‘identiteit’, ‘nationaliteit’ en ‘thuis’.

Hans-Hannah (1994, NL) is kunstenaar, activist, plukker van werelden, performer en maker van surrealistische installaties en video's. Geïnspireerd door science-fiction, heksen, liefde en het mechanisme van hiërarchische superstructuren. Ze ziet de wereld als een gigantische fabriek. We maken deel uit van een continu proces van productie. Via haar werk wil ze een parallel universum openen dat een multidimensionale manier van denken omarmt.

Sabina Mikelić (1981, HR) is een Kroatische beeldend kunstenaar en filmregisseur gevestigd in Nederland. Haar kunstpraktijk maakt gebruik van bewegend beeld, documentairefilm, en een sociaal geëngageerde praktijk in het omgaan met thema's als identiteit, saamhorigheid, sociale interactie, kwetsbaarheid en intimiteit. Door een klein, persoonlijk bereik raakt ze vaak de randen van grotere sociaal-politieke thema's.

Marjoke van de Plassche (1970, NL) maakt transformatieve installaties. Oorspronkelijk opgeleid als bioloog, verkent zij de nu de mogelijkheden van de binnenruimte als modern menselijk ecosysteem. Door meerdere zintuigen te prikkelen, ontstaan onzichtbare verbindingen. In de wereld die zij schept, kan de bezoeker zich onderdompelen in een kunstmatige omgeving die toch natuurlijk voelt.

Lotte de Schouwer (1987, NL) studeerde sociologie en interesseert zich in ons ongemak om met groot verdriet om te gaan. In woord en beeld maakt ze plaats voor verlies. Lotte schrijft (zoals het boek Overlijdensberichten, over het sterven van haar partner) en vertelt verhalen met de verloren voorwerpen die ze als strandjutter vindt.

Sophie Thedinga (1997, NL) verkent in haar kunst de interactie tussen de buitenwereld en de intieme binnenwereld. In een wereld vol mogelijke realiteiten probeert ze haar eigen waarheid en veranderende persoon te ontdekken. Ze verkent overtuigingen, relaties en dynamieken en geeft voelbare onzichtbare aanwezigheid vorm.

Openingstijden
Donderdag t/m zondag, 12.00-17.00 uur
POST Nijmegen
PLAY PAUSE FORWARD

PLAY PAUSE FORWARD

13 nov tot 23 dec
Expo Bart
Stadstekenaar Nijmegen

Stadstekenaar Nijmegen

31 aug tot 31 dec
The Big Draw @ Schouwburg - Keizer Karelplein 32H, 6511 NH Nijmegen
Muur voor Talent 2021 | Feleon

Muur voor Talent 2021 | Feleon

19 nov tot 31 dec
Derde Wal -
Horizon

Horizon

15 okt tot 2 jan 2022
Museum Het Valkhof
From Beuys to Eternity

From Beuys to Eternity

1 nov tot 9 jan 2022
Museum Het Valkhof -
Casper Prager @ VIEF

Casper Prager @ VIEF

28 nov tot 16 jan 2022
Singular Art @ Vief -
Hout, zand, bont & diefstal

Hout, zand, bont & diefstal

10 dec tot 16 jan 2022
POPOP
Hedendaagse sieraden

Hedendaagse sieraden

7 nov tot 16 jan 2022
Galerie Marzee
Compost: (Un)becoming

Compost: (Un)becoming

11 dec tot 16 jan 2022
POST
Langs de Waal

Langs de Waal

5 nov tot 1 feb 2022
Besiendershuis
Lawine!!! | Oscar Peters

Lawine!!! | Oscar Peters

7 jun tot 27 mrt 2022
Museum Het Valkhof
Cool Collection II

Cool Collection II

28 jan tot 4 apr 2022
Museum Het Valkhof

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?