Casper Prager @ VIEF

Casper Prager @ VIEF

28 nov 2021 tot 1 jun 2022
Singular Art @ Vief -

Casper Prager (1982, NL) is een kunstenaar en smid woonachtig in Dordrecht. Hij leerde zijn ambacht aan de prestigieuze national school of blacksmithing in Hereford, Engeland. Na deze opleiding is hij in de leer geweest bij een aantal van de beste smeden uit het Verenigd Koninkrijk. Alle kennis en kunde die hij zo heeft vergaard zet hij nu in voor zijn kunst.

Met eeuwenoude handelingen en materialen verteld hij over de hedendaagse menselijke conditie. Hij beschrijft een tijd waarin mensen systemen hebben opgebouwd die zij zelf nauwelijks meer kunnen bevatten, laat staan controleren.

In zijn sculpturen en wandobjecten beeld Casper een mensheid uit die liefde en veiligheid zoekt tijdens geopolitieke stormen, die schuilt voor de nietsontziende informatietsunami van het internet. Toch zijn de kleine, Keith Haring-achtige mensfiguurtjes die veel van zijn werk bevolken niet louter slachtoffers van de wereld. Ze werken samen en zijn zo sterk en vitaal.

In het gebeitelde staal wat Casper gebruikt zijn zij bovendien bewaard voor de eeuwigheid, als een monument voor menselijke verbondenheid en levenskracht.

Voor meer informatie: www.casperprager.com
De tentoonstelling is te zien bij Vief, Waalkade 66. 
Nu bij Galerie Marzee

Nu bij Galerie Marzee

30 apr tot 19 jul
Galerie Marzee
vorm en leegte

vorm en leegte

21 mei tot 11 jun
LangeHezel46

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?