Casper ter Heerdt

Casper ter Heerdt
Testimony, hout, multiplex, stroomdraad, speakers en ultramatte lak, 2022
T H E   I N N E R   L A N D S C A P E
 
Mijn werk bestaat uit maquettes, objecten, installaties en interieurs. Met architectuur als medium ontstaan plekken die verwijzen naar persoonlijke ervaringen en herinneringen. Het zijn omgevingen waarin een gebeurtenis plaatsvond of plaats kan vinden, ingericht met voorwerpen, bouwwerken en bouwsels die deel zijn van ons collectieve bewustzijn.
 
Ik ben de vlieg op de muur die door zijn vergrootglas naar de wereld kijkt. Ik zie onze omgeving als een menselijk landschap, omdat dit landschap laat zien wie wij zijn. Caspar David Friedrich vond dat een kunstenaar niet alleen moest schilderen wat hij ‘voor’ zich zag, maar juist dat wat hij ‘in’ zich zag.  Mijn werk weerspiegelt dit innerlijk landschap. Wijzelf, als mensfiguren, zijn in mijn landschappen in fysieke afwezigheid opvallend aanwezig. 
 
In mijn werk communiceer ik over de afstand die ons scheidt en over onze pogingen om die afstand te overbruggen. Hoe zorgvuldig gaan wij met elkaar en met de wereld om? Wat jagen we na en wat is ons streven? Wat is onze kracht en waar ligt ons onvermogen? Wie zijn wij en wat verbindt ons?

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?