Marieke Noort

Marieke Noort
Rode prints, 2021
Sinds 2012 ben ik gegrepen door grafische technieken. Eerst door zeefdruk, later kwamen daar materiaaldruk, monotype, agar-agar-print (=vegan gelatine) en risoprint bij. Ik experimenteer vooral met planten zoals 'onkruid', snoeiafval en uitgebloeide bloemen, maar karton, al dan niet versneden, draadjes of tekenen met oliekrijt, potlood, penseel en een oude creditkaart behoren ook tot het arsenaal.

Het worden bijna altijd unieke monoprints, een enkele keer werk ik aan een werk in oplage. In het atelier gebruik ik een omgebouwde pastamachine en voorheen een oude leerlooierpers als etspers. Die laatste is nu vervangen door een tafelmodel. Daarmee kan ik werken tot iets groter dan A2 formaat. Als ik groter wil werken of wil zeefdrukken maak ik gebruik van andere fijne grafische werkplaatsen zoals het Grafisch Atelier Den Bosch en de Vasim in Nijmegen.

Mijn werk ontstaat uit mijn liefde voor natuur en cultuur en mijn zorgen om hoe we als mensheid omgaan met onze planeet en alles wat er op leeft. De materiaal en techniek keuzes ondersteunen dit en maken er onderdeel van uit. Ik houd enorm van het her- en eerst opgebruiken van alles wat ik eerder om me heen verzamelde.

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?