Sonja Hillen

Sonja Hillen
De rode draad in mijn werk is het leven en hoe daar mee om te gaan.
De dingen die in mijn leven gebeuren en ook in het leven van anderen, zoals moederschap, ziekte en rouw. Dit is verweven met het verlangen naar de plek waar ik wil wezen. Een zoektocht door een gevoel van heimwee en van een onbestemde weemoed aan iets waar ik niet eens een herinnering aan heb.
 
Mijn werken op doek of papier zijn tekeningen met borduurwerk. In mijn ruimtelijke werken maak ik gebruik van textiel, borduurwerk en andere materialen. Het werken met textiel en borduurwerk is mij met de paplepel ingegoten. Toch was het geen bewuste keuze om dit materiaal te gaan gebruiken. Ik ben er langzaam naar toe gegroeid. Uiteindelijk is dit het materiaal waar ik het liefst mee werk.
 
Ik heb een haat-liefde verhouding met de tijd. De werken die ik maak zijn arbeidsintensief en het werkproces is traag. Ik hou van het vertragen van de tijd door het borduren. Borduren is voor mij werken met ‘de menselijke maat’, net als wandelen. Het moet allemaal met de hand gemaakt worden, ook al vraagt dit om veel geduld. Ik heb hierdoor de tijd om het beeld of mijn idee ‘al makende’ te veranderen. Tijdens het werk ben ik in een vertragende bubbel. Daar buiten is er altijd de onrust. Juist omdat de werken zoveel tijd kosten, is er de haast om meer en sneller mijn werken te willen maken. Voor mij is het de kunst om de traagheid toe te kunnen laten. Borduren om het leven te vertragen.
 
Februari 2022

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem
×

nieuwsbrief ontvangen?