Help Fabrikaat na brandstichting

Help Fabrikaat na brandstichting
Deze zomer zou Fabrikaat haar deuren openen op een prachtige locatie aan de Spiegelwaal in Nijmegen. Op deze unieke plek zouden ze hun culturele activiteiten voortzetten en uitbreiden met horeca. Een maand voor de opening is het historische dijkhuis echter door brandstichting volledig verwoest. Alle investeringen, de inrichting en al het werk dat erin is gestoken zijn hiermee in één klap verloren gegaan. 

Fabrikaat wil hier opnieuw een inspirerende plek opbouwen, waar je kan genieten van al het moois dat zij, hun toekomstige horeca en Nijmegen-Noord te bieden hebben. Je kunt Fabrikaat steunen bij hun doorstart door bij te dragen aan de crowdfunding campagne op voordekunst.nl

Als dank voor je donatie kun je kiezen uit een aantal tegenprestaties. Bijvoorbeeld:
- keramiek gemaakt van de Nijmeegse rivierklei. Zoals schaaltjes ontworpen en vervaardigd door Fabrikaat, afgewerkt met een glazuur op basis van as van lokale afvalenergiecentrale ARN. Of gelimiteerde design items, zoals een waterkan ontworpen door Studio Joachim-Morineau, en een schaal van ontwerpster Billie van Katwijk. Voor de afwerking van deze schaal heeft Billie gebruikgemaakt van een eeuwenlang geconserveerde klei die tijdens archeologisch onderzoek op het Maasplein (Nijmegen) is opgegraven.

- een mini-festival, in samenwerking met Festival De Oversteek (dat dit jaar op 6 september plaatsvindt)! In een sfeervolle setting in het groen achter de dijk aan de Spiegelwaal geniet je van live dans- en muziekvoorstellingen, afgewisseld met eten op keramiek vervaardigd van Nijmeegse rivierklei. Een mooie kans om te genieten van deze veranderende omgeving! De line-up is nog een verrassing..  

- een overnachting in een pipowagen! Voor één dag en nacht heb je deze bijzondere plek, een groen erf achter de dijk aan de Spiegelwaal, voor jezelf. Wordt wakker in de boomgaard, ontbijt bij historische tuin de Warmoes en neem een duik in de Spiegelwaal. Kijk op de link voor meer info en hoe je kunt reserveren. (Ook leuk te combineren met een festival-avond op 29 augustus of 5 september: live dans- en muziekvoorstellingen in samenwerking met Festival De Oversteek, afgewisseld met eten op de keramiek van Fabrikaat!)

Doneren kan t/m 19 juli. 

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem