Arts in Cinema bij LUX

Arts in Cinema bij LUX
Tot en met november vertoont LUX de documentairereeks Arts in Cinema waarbij beeldende kunst en film gecombineerd worden om intieme portretten te maken van grote kunstenaars en hun werk. Ga op een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers.

KLIMT & SCHIELE: EROS AND PSYCHE – vanaf woensdag 5 juni
De werken van Schiele en zijn mentor Klimt zijn tot de dag van vandaag nog erg geliefd en trekken toeschouwers van over de hele wereld. De film legt vooral de nadruk op een buitengewone tijdsperiode waarin allerlei nieuwe ideeën opborrelden. Deze film neemt de kijker mee langs de statige hallen van het Albertine, het Belvedere en diverse kunsthistorische musea.

RENOIR – REVERED AND REVILED – vanaf woensdag 3 juli
Deze adembenemende film, gebaseerd op de opmerkelijke collectie van de Barnes Foundation, vertelt het zelden vertelde verhaal van Renoirs artistieke heruitvinding als gevolg van zijn afwijzing van impressionisme in de jaren ’90 van de 19e eeuw. Ook verkent het verhaal de impact die Renoir had op de twee grote meesters van de 20e eeuw, Picasso en Matisse.

PRADO MUSEUM: A COLLECTION OF WONDERS – vanaf woensdag 4 september
Dit keer een film over een geheel museum in plaats van een kunstenaar. Deze documentaire vertelt het verhaal van het Prado Museum in Madrid. De geschiedenis wordt verteld via 8000 kunstwerken in de verschillende collecties van dit hoogstaande museum. Tegelijkertijd wordt het verhaal achter elk kunstwerk ontdekt.

VAN GOGH AND JAPAN – vanaf vrijdag 24 oktober
In dit onbekende verhaal van Van Gogh’s kunst is te zien hoe belangrijk zijn fascinatie met Japan was en hoe dit zijn werk vormgaf. ‘Ik benijd de Japanners’ schreef Van Gogh aan zijn broer Theo. In de tentoonstelling waarop deze film is gebaseerd is te zien waarom. De film toont niet alleen beelden vanuit Frankrijk en Nederland, maar ook Japan om het werk waardoor Van Gogh zo is beïnvloed, van dichtbij te kunnen beschouwen.

GAUGUIN IN TAHITI: SEARCHING FOR A LOST PARADISE – vanaf zondag 17 november
Deze film toont een reis die het leven van Paul Gauguin van Parijs tot de Marquesaseilanden volgt: een reis op zoek naar het verloren paradijs, van de plaatsen die Gauguin koos als zijn thuisland tot aan de Amerikaanse musea waar zijn grootste meesterwerken worden bewaard, op zoek naar het verhaal dat behoort tot een mythe.

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem